Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

100 3187RIJEKA - U subotu 25. svibnja u devet sati počeo je drugi Kongres Frame i OFS-a u Rijeci. Na njega je došlo oko 450 trećoredaca, te oko 250 framaša iz cijele Hrvatske. Kao predstavnici Frame BiH na kongres su došle Ivana Baban, nac. predsjednica Frame BiH, Marija Jurić međunarodna delegatica, te Adriana Drljepan nac. tajnica.

 

Nakon uvodnih riječi i pozdrava Ivana Bambira, nacionalnog predsjednika Frame Hrvatske, i brata Stjepana Kelčića, nacionalnog ministara OFS-a, započeo je program sa prvim predavanjem na temu“Poznajete li svoju vjeru?“, koje je pripremio vlč. Jerko Valković. Drugo predavanje bilo je o sv. Ljudevitu, zaštitniku OFS-a koje je držala Dubravka Sertić iz Osječkog područnog bratstva Frame. Pauze između predavanja upotpunjavali su nam svojom pjesmom framaši iz Rijeke. U 11h imali smo Euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup te predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Poslije ručka rasporedili smo se u rad po skupinama te radionicama koje smo prije izabrali.

Bila je organizirana dvadesetijedna radionica a mi uspjele prisustovati na sljedećim: posjet psihički bolesnim odraslim osobama, socijalna samoposluga koja je prvi put pokrenuta u Rijeci, te posjeti prihvatilištu za beskućnike“Ruže sv. Franje“. Nakon povratka busevima sa mjesta na kojima su održane radionice svaka grupa je imala plenum na kojem je ukratko prepričala rad svoje skupine. Poslije su uslijedila osobna svjedočenja koja su nas opet posjetila kako Božjoj ljubavi nema kraja. Kongres je potaknuo zbližavanje Frame i OFS-a te nas podsjetio da Frama treba djelovati zajedno s OFS-om. Nakon završne molitve i blagoslova, obogaćeni novim iskustavima i novim poznanstvima krenuli smo putem Zagreba svojim dragim kućama.

 

Adriana Drljepan, nac.tajnica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo