Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

DSC 0705Dana 17. veljače 2017., u konviktu Franjevačke klasične gimnazije, započela je Škola animatora u organizaciji Područnoga vijeća Frame Bosne Srebrene. Na susretu se okupilo 62 framaša iz 28 Frama. Škola se održava pod geslom: „Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati!“ (Lk 12,48)

Susret je započeo svetim misnim slavljem u crkvi sv. Bonaventure u Visokom, a nastavio se zajedničkom večerom u blagovaonici Konvikta. Nakon večere, framaši su se upoznali kroz poučnu igru, koja govori i o važnosti zajedništva i korištenja talenata koji su nam darovani. Uvodno predavanje „Animator – tko, što, kako?“ održala je Iva Maros, područna voditeljica formacije. Ona je framašima posvijestila važnost i ulogu animatora u jednom bratstvu, te predstavila animiranje kao proces kojim izgrađujemo sami sebe, ali i jedni druge. Nakon predavanja uslijedit će vesela večer, a framaši će prvi dan Škole završiti na najljepši mogući način – Klanjanjem pred Presvetim.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo