Citat tjedna

"Stazama pravim On me upravlja."

Ps 23, 3

elshaddai brestovsko

U subotu, 11. veljače 2017. godine, bend mladih „El Shaddai“ koji redovito svira pod sv. misom za mlade nedjeljom u crkvi sv. Ante na Bistriku,

imao je svoj prvi nastup kod sestara klarisa u Brestovskom, a povod je bila proslava spomendana Gospe Lurdske. Fra Danijel Rajić, voditelj rada sa mladima i studentima na Bistriku, predslavio je svetu misu u 11 sati u samostanu sv. Klare.

Članovi benda su na sv. misi pjevali i svirali zajedno sa kandidaticom Anamarijom Dragičević, koja je studirala muzičku akademiju u Sarajevu, jedno vrijeme sudjelovala na studentskim tribinama na Bistriku, te pjevala i svirala u crkvi sv. Ante. Anamarija se kroz svoj rad i aktivnost u Franjevačkoj mladeži pobliže upoznala sa franjevačkom karizmom što je doprinijelo da svoj duhovni poziv ostvari baš u redu sestara klarisa.

U nadahnutoj propovijedi fra Danijel je govorio o Blaženoj Djevici Mariji kao novoj Evi koja nam je svima uzor poslušnosti, poniznosti i predanja. Po njenom primjeru, pozvao je prisutne mlade i sestre da se svakodnevno odazovu Bogu sa svojim: „Evo me!“ Nakon svečane sv. mise uslijedio je ručak uz radosno druženje sa sestrama. Mladi su imali priliku po prvi put upoznati se sa karizmom sestara klarisa, čuti o njihovom životu u zajednici i podijeliti s njima svoja razmišljanja o vjeri i životu u današnjem suvremenom svijetu.

Zahvalni Bogu i sestrama na srdačnom gostoprimstvu, uputili su se u Sarajevo sa željom da se ponovo susretnu s njima na istom mjestu i slave Boga u Euharistiji.

www.svantosarajevo.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo