Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC 0751Visoko - Od 4. do 6. studenoga u organizaciji područnog vijeća održana je XI. Škola animatora Frame Bosne Srebrene pod geslom „Lude svijeta izabra Bog da posrami mudre“. Cilj Škole animatora je prije svega osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ponuditi im osnovna znanja o animiranju (lat. animare – dati dušu, oduševiti nekoga za nešto). Škola animatora ove je godine okupila 60 framaša iz 26 mjesnih bratstava.

Susret je započeo u petak okupljanjem framaša u konviktu Franjevačke klasične gimnazije, a nastavio svetim misnim slavljem u samostanskoj kapeli koje je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent. Nakon zajedničke večere uslijedilo je upoznavanje.
Prvo predavanje na temu „Animator – tko, što, kako?“ održala je područna voditeljica formacije, Iva Maros. Ubrzo nakon predavanja uslijedila je vesela večer i framaši su imali priliku naučiti plesove. Nakon opuštanja uz pjesmu i ples framaši su se okupili na molitvu časoslova.
U subotu ujutro uslijedila su četiri kružna predavanja bitna za buduće animatore: tijek i vođenje susreta, odabir teme i literature, problemi u bratstvu, vježbe komunikacije, te dvije radionice.
Poslijepodne su framaši imali ozbiljan zadatak. Naime, sve što su čuli trebali su primjeniti u praksi, odnosno osmisliti i pripremiti susret na dodijeljene im teme. Sljedeće predavanje na temu gesla održala je Doris Trogrlić, područna potpredsjednica. Nakon predavanja i pripreme susreta, framaši su se ponovno zabavili uz igru i ples, a dan je završen na najljepši način - klanjanjem pred Presvetim.
U nedjelju ujutro framaši su pred ostalim sudionicima i organizatorima prezentirali svoje susrete te uz pohvale i konstruktivne komentare naučili još mnogo toga.
Škola animatora završena je dodjelom diploma i svetom misom nakon koje su se novi animatori uputili kućama kako bi znanje i oduševljenje mogli prenositi u svojim mjesnim bratstvima.

Magdalena Bilkić, područna tajnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo