Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

OFS BUSOVACAOlovo-U subotu, 21. svibnja 2016. godine mi, trećoredci iz župe Busovača, sa svojim duhovnim asistentom fra Vinkom Tomasom, hodočastili smo u naše najstarije Gospino svetište u Olovu. Na naš poziv odazvala se i jedna grupa vjernika - župljana župe sv. Ante iz Busovače. Povod za hodočašće je crkvena jubilarna godina Božjeg Milosrđa, koju je otvorio Papa Franjo. Naime, prema odobrenju mjesnog nadbiskupijskog ordinarija moguće je dobiti potpuni oprosti grijeha u Gospinom svetištu u Olovu uz uvjete koji su propisani od Crkve.

 

Čuvar svetišta Gospe olovske, fra Ilija Božić, srdačno nas je primio, izrazio dobrodošlicu i izmolio hodočasnički blagoslov. Fra Slavko Topić nas je ukratko upoznao o povijesti ovog Gospinog svetišta. Pobožnost Puta križa predvodio je fra Joso Oršolić. Zatim je uslijedila procesija oko crkve sa čudotvornom slikom Gospe olovske, uz molitvu krunice i sa upaljenim svijećama. Nakon toga smo imali kratku pripravu za sakrament ispovijedi a zatim je uslijedilo i svečano slavlje Svete Euharistije.

Bogu smo beskrajno zahvalni za ovaj dan Milosrđa. Jako nas se dojmilo ovo predivno svetište a isto tako i otvorenost naših duhovnih pastira, koji su se stavili nama raspolaganje i pomogli da kroz sveti sakrament ispovijedi i svete mise doživimo potpuni oprost grijeha. Vjerujemo da smo po zagovoru Gospe olovske primili potrebne milosti i da nas je sama Majka Božja vodila kroz vrata Božjeg Milosrđa do našega Gospodina. A što drugo reći nego:"Ovo je dan što ga učini Gospodin"!

Pozivamo trećoredce iz drugih mjesnih bratstava i ostale vjernike da hodočaste u naše Gospino svetište u Olovu. Ovo je uistinu bio osobit način za doživjeti Milosrđe našega Gospodina koje će nas vjerujem učiniti boljim ljudima i kršćanima. Mir i dobro!

 

Gordana Ljubos, trećoredica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo