Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Visoko - U subotu, 14. svibnja 2016. godine u Visokom je održan XIX. susret franjevačkih ministranata provincije Bosne Srebrene - Framin koji se održao pod geslom Milosrdni poput Oca. Na susretu je sudjelovalo preko 500 ministranata iz 23 župe. Ovaj projekt za djecu bio je u organizaciji područnog Vijeća Frame, na čelu s fra Danijelom Rajićem, duhovnim asistentom Frame i provincijskim promicateljem duhovnih zvanja te uz veliku pomoć visočkih sjemeništaraca i postulanata.

Nakon okupljanja, program je započeo molitvom svete krunice na nakanu za nova duhovna zvanja, nakon čega su uslijedila svjedočanstva duhovnog poziva dvojice postulanata Mile Belje iz Rame i Marka Nujića iz Kreševa. Središnji događaj ministrantskog susreta bila je sveta misa u samostanskoj crkvi svetog Bonaventure koju je predvodio domeštar novaka, fra Marinko Baotić, a na tamburicama su svirali i pjevali mladi fratri, novaci iz Livna.

Nakon svete mise za učenike završnih razreda osnovnih škola u sklopu programa „Dana otvorenih vrata Franjevačke klasične gimnazije“ bilo je organizirano razgledavanje prostorija Sjemeništa i Konvikta pod vodstvom ravnatelja Gimnazije fra Zvonke Miličića. U sklopu ovog programa organizirani su i „Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature“. Zainteresirani mladići su mogli provesti vikend u samostanu i pobliže se upoznati sa životom franjevačkih kandidata. U međuvremenu, ostali ministranti su se zabavljali raznim plesovima i koreografijama koje su predvodili animatori Frame.

Cjelokupni program se održavao u novoj, nedavno otvorenoj visočkoj dvorani što je poboljšalo uvjete organiziranja samog susreta. Program je nastavljen Kvizom znanja, u kojemu su se drugu godinu zaredom najboljim pokazali ministranti župe Domaljevac. Prvo mjesto u stolnom tenisu osvojio je Franjo Posavac iz župe Uskoplje, drugo Mate Omazić iz župe Podhum, a treće Dominik Zvjerac iz župe Osova. U Igrama bez granica koje su se djeci pokazale najzanimljivijima, prvo mjesto u povlačenju konopca je osvojila župa Livno. Najbrži u jedenju šampita je bio Toni Marić (Uskoplje), najspretniji u igri s loptom je bio Petar Perišić (Kraljeva Sutjeska), najbrži u skakanju u vrećama Ivo Živković (Tolisa). Na kraju susreta podijeljene su zahvalnice i uručene nagrade pobjednicima.

Područno vijeće Frame

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo