Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

O Božjem milosrđu pjevat ću dovijekaXIX. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži - FRAMAFEST 2016. organizira Nacionalno vijeće Frame u Bosni i Hercegovini. Framafest će se održati u subotu 15. listopada 2016. u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru. Geslo ovogodišnjeg Framafesta je „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka!“.

Budući da je papa Franjo proglasio jubilarnu Svetu godinu milosrđa odučili smo ovogodišnji festival posvetiti toj temi kako bi Božje milosrđe bilo nadahnuće za nove pjesme. Pozivamo sva mjesna bratstva Franjevačke mladeži da svoje pjesme pošalju na natječaj i time dadnu svoj doprinos XIX. FRAMAFESTU. Natječaj za slanje demo snimaka je otvoren do 1. svibnja 2016. godine.

Uvjeti natječaja su slijedeći:

  1. Skladbe tematski moraju biti kršćanskog karaktera, a ukoliko je moguće i franjevačkog;
  2. Skladbe ne smiju biti objavljivane, niti javno izvođene;
  3. Trajanje skladbe ne smije biti dulje od 4 (četiri) minute;
  4. Trebaju biti uredno potpisani autori glazbe, stihova i aranžmana;
  5. Pojedino bratstvo može prijaviti samo jednu skladbu na natječaj;
  6. Izvođači moraju biti barem primljeni u mjesno bratstvo.

          Način slanja radova:

1. Do 1. svibnja 2016. poslati oglednu demo snimku (ne studijsku verziju) pjesme koja glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu;

2.Tekst pjesme treba biti u Word formatu;

3.Uz prijavu je potrebno priložiti pismenu potvrdu mjesnog asistenta Frame, koji jamči pripadnost izvođača Franjevačkoj mladeži;

4.Poslati kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, mobitel, e-mail, web i sl.). Izvođač koji pjeva na demo snimci treba izvesti pjesmu i na festivalu. 

          Posebne napomene:

1.Prijavljene skladbe Organizacijski odbor nije dužan vraćati ukoliko nisu prošle na natječaju;

2.Rezultati natječaja će biti objavljeni na službenim web stranicama područnih bratstava Frama BiH u roku od 20 dana po završetku Natječaja.

3.U roku do 60 dana po objavljenju rezultata, tj. najkasnije do 20. srpnja, autori i izvođači moraju poslati završnu studijsku snimku, te njenu matricu na kojoj ne smiju biti snimljeni glavni i prateći vokali. Na festivalu glavni i prateći vokali nastupaju uživo.

4.U slučaju da prijavljena skladba bude javno izvedena ili objavljena prije Festivala, bit će diskvalificirana;

5.Skladbe poslane na natječaj moraju biti originalno autorsko djelo, a ne prepjevi ili obrade s potpisanim ili nepotpisanim originalnim autorima;

6.Dopušteno je korištenje prerađenih tekstova molitava, psalama, himana i drugih dijelova iz Biblije;

7.Pravo sudjelovanja na natječaju imaju i strani državljani, pod istim uvjetima kao i domaći;

8.Prijave slati na službeni E-mail područnog bratstva Frame Bosne Srebrene: frama.fsr.bs@gmail.com ili na adresu: Fra Danijel Rajić, Franjevački samostan sv. Bonaventure, Bosne Srebrene 4, 71300 Visoko – BiH s naznakom za FRAMAFEST 2016. 

Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo