Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

cimabue-gDraga braćo duhovni asistenti i č. sestre! I ove smo godine pripremili Tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame, naš glavni godišnji formacijski susret, na koji su pozvani svi područni i mjesni duhovni asistenti. Bit će to X. tečaj po redu, što nam pokazuje kontinuitet održavanja i potrebu sastajanja i razmjene iskustava, a i služi kao podsjetnik što sve obuhvaća duhovnu asistenciju u Franjevačkoj obitelji. I ovaj put će nam domaćini biti fra Ivan Matić i poslužitelji Kuće susreta Tabor u Samoboru, i to od ponedjeljka, 29. veljače do srijede, 2. ožujka 2016. godine.

 Središnja tema X. tečaja bit će: „Duhovni asistent OFS-a i Frame – svjedok franjevačke karizme“. Prvoga dana željeli bismo posvetiti svoju pozornost onome što radni dokument „Kako upravljati Redom kao što je OFS na svim njegovim razinama?“ govori o duhovnoj asistenciji. Drugoga ćemo dana čuti predavanja: „Aktualnost franjevačke karizme (za redovnice, redovnike i svjetovne franjevce); „Bratstvo kao bitno obilježje franjevačke duhovnosti (na temelju dokumenata). Trećega dana nastojat ćemo ponuditi promišljanja o nekim aktualnim pitanjima i slavljima koja su pred nama, a dat ćemo i priliku mjesnim i područnim duhovnim asistentima Frame odnosno OFS-a za razmjenu iskustava, izazova i poteškoća s nacionalnim duhovnim asistentima.

Za one koji će u Kući susreta Tabor boraviti tijekom cijeloga Tečaja cijena ostaje 240,00 kuna. (Za one koji će biti samo tijekom dana cijena jednoga obroka je 20,00 kn.) Molimo da troškove boravka i sudjelovanja podmirite u tajništvu Kuće susreta kod dolaska i prijave. Podsjećamo sve da su nam provincijalke i provincijali povjerili rad s vjernicima koji žele svjedočiti i živjeti franjevačku duhovnost, pa smo stoga svi potrebni ovakvog tipa trajne formacije, koji nam pomaže da što primjerenije obavljamo povjerenu nam službu. Molimo da svoje sudjelovanje prijavite fra Krunoslavu Kocijanu (098 864572, krunoslav.kocijan@ofm.hr) ili fra Filipu Đurđeviću (092 3346368, filipdurdevic@gmail.com), najkasnije do nedjelje, 21. veljače 2016.

Gospodin neka blagoslovi svako Vaše nastojanje oko dobra po zagovoru Blažene Djevice Marije i svetih Asižana Franje i Klare.

 

fra Filip Đurđević, predsjedatelj                                                        fra Krunoslav Kocijan, predsjedatelj

Konferencije nacionalnih duhovnih                                     Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame                                                                       asistenata OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo