Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

krakowSvjetski dan mladih međunarodna je manifestacija koju organizira Katolička crkva. Ovaj događaj svake dvije ili tri godine okuplja milijune mladih iz cijelog svijeta, a predvođen je Svetim Ocem Papom. Zadnji Svjetski dan mladih održan je 2013. u Rio de Janeiru.

31. po redu Svjetski dan mladih održat će se u Krakowu od 26. do 31. srpnja pod geslom: „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

Prije samog Dana mladih, sudionici će imati priliku odsjesti u nad/biskupijama u blizini Krakowa, gdje će se zajedno duhovno pripremati za susret s Papom.
Program u nad/biskupijama trajat će od 20. do 25. srpnja. Mladi iz BiH i Hrvatske bit će u tom periodu smješteni u biskupiji Katovice, koja je udaljena 80 km od Krakowa.

Cijena hodočasničkog paketa za dane u Krakowu je 180 Eura, a za dane u biskupiji Katovice 30. Također, sudionici snose troškove organiziranog prijevoza koji iznose 110 Eura, tako da je ukupna cijena odlaska na Svjetski dan mladih 320,00 Euro.

Zainteresirani iz Vrhbosanske nadbiskupije mogu se za prijave i informacije obratiti djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih 'Ivan Pavao II.'
putem telefona na broj 033/788 406.

www.mladicentar.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo