Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dragi ministranti, kapelani, župnici, vjeroučitelji, časne sestre, duhovni asistenti Frame i svi koji radite sa djecom i mladima,

područno Vijeće Frame Bosne Srebrene je izradilo knjižicu povodom XIX. Ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu 14.5.2016. godine u Visokom pod geslom „Milosrdni poput Oca“.

 

Sadržaj ove knjižice (koju možete u pdf formatu preuzeti ovdje) podijeljen je u dva dijela: I. Sakrament pokore i pomirenja i II. Ministrant i njegova služba a napisan je većim dijelom u obliku pitanja i odgovora prema Katekizmu za mlade.

Papa Franjo je službeno proglasio izvanrednu Svetu godinu milosrđa 11. travnja 2015. godine u bazilici Sv. Petra. Ovaj jubilej milosrđa, pod geslom „Milosrdni poput Oca” slavi se od svetkovine Bezgrešnog začeća, 8. prosinca 2015., do 20. studenoga 2016., svetkovine Krista Kralja. U ovoj Svetoj godini milosrđa papa Franjo nas poziva da činimo duhovna i tjelesna djela milosrđa. Sveti Otac posebno ističe važnost oprosta grijeha tj.sakramenata pokore i pomirenja s Bogom pozivajući ispovjednike da budu pravi znak Očeva milosrđa.

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim „IGRAMA BEZ GRANICA“, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama krozKVIZ ZNANJA.

Stoga, sve vas, koji radite s ministrantima, molimo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pripomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za naredni „Framin“.

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 3.5.2016. godine na službeni mailframa.fsr.bs@gmail.comZa dodatne informacije o susretu kontaktirajte područnog duhovnog asistenta Frame.

MIR I DOBRO!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

 

Fra Danijel Rajić,                                              Marija Trogrlić

duhovni asistent Frame Bosne Srebrene     predsjednica Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo