Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

ff2Pod geslom “Ti si nada naša i veselje” 31. listopada 2015. u Mostaru je održan XVIII. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – Framafest. Domaćin ovogodišnjeg Framafesta bilo je područno bratstvo Frame Hercegovina, a nositelj cijelog projekta je Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine.
Festival je okupio oko tisuću framaša iz cijele BiH, kao i Frame s područja grada Zagreba.

Framaški susret je započeo na najljepši način – svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Petra i Pavla, kojeg je predvodio fra Ljubo Kurtović, područni duhovni asistent OFS-a Hercegovina, u koncelebraciji s još tridesetak duhovnih asistenata. Po završetku svete mise, sve okupljene u ime Organizacijskog odbora Framafesta, pozdravio je fra Slaven Brekalo, nacionalni duhovni asistent Frame BiH, najavivši pri tome i svojevrsno iznenađenje. Naime, mostarski framaši su, nakon dugih mjeseci pripreme, priredili najveće klavirske tipke na svijetu, duge 20 metara, na kojima je odsvirana framaška himna Pođimo zajedno. ff9Ukoliko stigne zvanična potvrda iz Londona, Frama BiH će ovime ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Sam Festival održao se u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Na samom početku, okupljene su pozdravili fra Ivan Ševo, u ime Hercegovačke franjevačke provincije, te Anđelka Oreč, nacionalna predsjednica Frame BiH. Na Festivalu je nastupilo ukupno dvadeset Frama koje su predstavile svoje skladbe: Brestovsko, Bugojno, Čerin, Dolac, Fojnica, Gračac, Humac, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Međugorje, Mostar, Osova, Posušje, Rumboci, Seonica, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Tuzla i Zbor Frama grada Zagreba.
Dok su framaši iščekivali odluke tročlanog stručnog žirija, fra Marin Karačić zajedno sa svojim bendom je izveo nekoliko autorskih duhovnih pjesama koje mladi rado slušaju i pjevaju.
ff6I na koncu, prema ocjeni stručnog žirija sveukupni pobjednik XVIII. Framafesta je Frama Osova s pjesmom To je nada ta. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Frama Međugorje s pjesmom Budi sa mnom, a za najbolji tekst Frama Čerin - Samo jedan tren.
Bio je ovo jedan milosni bratski susret na kojemu su se mlada srca molitvom i pjesmom uzdizala Bogu.

Marija Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo