Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

SSFUskoplje - U subotu, 19. rujna 2015. godine u župi Uskoplje održan je XI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom Mir i dobro širimo koji je povezan s obilježavanjem 20 godina djelovanja Frame u provinciji. Susret je okupio oko 700 framaša iz 25 župa.

Na samom početku, okupljene su pozdravili fra Danijel Rajić i Marija Trogrlić, područni duhovni asistent i predsjednica.
Sveto misno slavlje kojim je i započeo susret predvodio je fra Mario Jelić, duhovni asistent Frame Jajce, uz pjevanje velikog zbora Frame Uskoplje.
Nakon svete mise, uslijedio je mimohod do dvorane osnovne škole gdje su predstavljena sva pristigla mjesna bratstva, a Sportski susret proglašen otvorenim. Igre su se održavale na četiri terena: dvoranama i vanjskim terenima osnovne i srednje škole.
U natjecateljskom dijelu programa framaši su nastupali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Nakon odigranih utakmica, svim sudionicima su dodijeljene zahvalnice, a najboljima posebni pehari. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Rumboci, drugo mjesto osvojila je Frama Fojnica, dok je treće mjesto pripalo Frami Uskoplje. Najbolji igrač turnira je Ivan Baketarić iz Frame Rumboci, a najbolji vratar Vlatko Kapetanović iz Frame Fojnica.
12022349 1379952158687909 4197640342647795307 oU odbojci, najboljima su se pokazale framašice iz Uskoplja, odmah iza njih je Frama Jajce, a treće mjesto je zaslužila Frama Visoko. Najbolja odbojkašica je Marija Vuković. Frama Gračac je pokazala kako se može navijati za sve pa je osvojila nagradu za najbolje navijanje, a najboljim pojedinačnim navijačem proglašen je Dario Šušnjara (Frama Fojnica), a navijačicom Antonija Vujica (Frama Kiseljak).
Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ovog susreta, a posebno župi i Frami Uskoplje koje su se pokazale kao odlični domaćini.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo