Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

a postulanti 2015 16Visoko - U četvrtak, 17.9.2015 na blagdan Rana svetog Franje Asiškog u samostanskoj crkvi u Visokom održano je svečano primanje jedanaestorice momaka u Postulaturu Bosne Srebrene. Svetu misu predvodio je provincijal fra Lovro Gavran uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

U prigodnoj propovijedi otac provincijal nas je ohrabrio i potaknuo na molitvu za mir i ustrajnost, te da predano živimo ono na što nas Bog poziva. Nakon propovijedi meštar postulanata fra Danijel Rajić prozvao je da svečanom primanju u Postulaturu pristupe: Nikola Rajić, Marko Nujić, Mateo Šilić, Mile Beljo i Ivan Dominik Filipović, a sjemeništarce je prozvao prvi prefekt fra Josip Mrnjavac: Drago Blažević, Kristijan Orkić, Pero Zečević, Pavle Kajić, Nikola Livaja i Petar Krolo. Svi smo radosno i ponosno izrekli svoje: „ Evo me“. Nakon toga smo dobili franjevačke taue, časoslove i čestitke s toplim riječima od fratara, časnih sestra i ostale braće iz sjemeništa.

Na koncu misnog slavlja fra Lovro nam je poklonio krunice dobivene od pape Franje za vrijeme njegovog posjeta u Sarajevu. Potaknuo nas je da ih iskoristimo u svakodnevnoj molitvi, a ne samo da nam budu u džepu ili kao modni dodatak na vratu. Dvojica naše braće iz Hercegovačke franjevačke provincije Robert Radić i Ivan Crnogorac bit će primljeni u Postulaturu hercegovačke franjevačke provincije u Mostaru u nedjelju 20.9.2015. Bože daj nam ustrajnosti i mira na našem putu prema Tebi!

Mile Beljo, postulant
bosnasrebrena.ba

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo