Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Vitez-U subotu 25.7.2015. radosno je proslavljena obljetnica 20 godina djelovanja Frame Bosne Srebrene u župi sv. Juraja mučenika u Vitezu gdje je utemeljeno prvo bratstvo Franjevačke mladeži u provinciji. Na susretu se okupilo nekoliko stotina mladih iz 25 župa. Uvodne pozdrave su uputili predsjednica Frame Marija Trogrlić, ministar OFS-a Željko Majdandžić i područni duhovni asistent Fra Danijel Rajić. Framaši su predmolili krunicu s nakanom za mlade u domovini i svijetu. Svečano misno slavlje predvodio je provincijal fra Lovro Gavran uz koncelebraciju velikog broja duhovnih asistenata. Bend Angelus Frame Dolac oduševljeno je predvodio sviranje i pjevanje.

 Nakon svete mise uslijedio je ručak. Svi okupljeni dobili su na poklon privjeske a sudionici Franjevačkog hoda i ostale potrebne materijale: majice, kape i knjižice. U poslijepodnevnom dijelu programa framaši su otpjevali i otplesali službenu himnu Frame „Mir i dobro“ te izmolili molitvu Franjevačke mladeži. Prvu monografiju Frame Bosne Srebrene „Mir i dobro širimo“ predstavili su Marija Trogrlić, Ana-Marija Knežević, fra Janko Ćuro i fra Danijel Rajić. Pročitano je i prigodno pismo fra Ivana Kramara koji je bio prvi duhovni asistent Frame Vitez.

O životu i radu Frame svjedočili su: prva predsjednica Frame Vitez Mirjana Lovrinović, č. s. Ana Oršolić, bivša predsjednica Frame Bosne Srebrene Ilijana Budimir i Dinko Periša, bivši nacionalni predsjednik Frame Hrvatske i BiH. Frama Bosne Srebrene uručila je poklon bivšoj framašici Frame Vitez Nikolini Petrović u znak zahvale za njenu požrtvovnost i pomaganje bližnjima u potrebi.

Posebno iznenađenje uz pjesmu „Sretan ti rođendan“ bila je i velika torta koju su pripremili članovi vijeća Frame s nakanom da se daruje za starački dom. Frama Brestovsko je izvela scenski prikaz pod nazivom „Božja ljubav“ a Frama Sivša „Stolicu grijeha“. U glazbenom dijelu programa uživo su svirali: Frama Dolac, Frama Bučići, Frama Brestovsko, Frama Busovača, Frama Kreševo i Frama Vitez. Nakon mnoštva pjesme, radosti, smijeha i plesova framaši su krenuli svojim kućama a sudionici Franjevačkog hoda su započeli svoj program. Frama Bosne Srebrene se zahvaljuje svim svećenicima, časnim sestrama i obiteljima koji primaju mlade u svoje domove na ovogodišnjem V. Franjevačkom hodu. Mladi će na hodočašću proći kroz župe: Vitez, Busovaču, Brestovsko, Fojnicu, Kreševo i Kiseljak.

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo