Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

SretanUskrs„U prvi dan tjedna, vrlo rano žene dođoše na grob, noseći miomirise koje bijahu pripremile. Nađoše kamen odvaljen s groba. Uđoše, ali ne nađoše tijela Gospodina Isusa. I dok su stajale zbunjene zbog toga, evo pristupiše im dva čovjeka u blistavu odijelu. Žene spopade strah te oboriše lice k zemlji, a oni im rekoše: 'Zašto tražite živoga među mrtvima? Nije ovdje! Uskrsnuo je!'“ (Lk 24, 1-6)

Život pobijedi smrt, poniznost slomi oholost, praštanje nadjača grijeh, križ posta simbolom uzvišene pobjede! Raduj se, brate i sestro: naš Gospodin uskrsnu kako je rekao! On je živ! Po Njegovoj borbi, patnja je dobila smisao, ljubav nadišla svaku bol. Ni probodene ruke, noge i bok nisu umanjili duboko pouzdanje u Očev plan: iz njih je, umjesto krvi boli, potekla radost nadanja i vjera da će teška borba dovesti do veličanstvene pobjede spasenja. Stoga, ne bojmo se biti slični Njemu! Borimo se kao što se On borio, ustrajmo u ljubavi do kraja kao što je On ustrajao! Sretan i blagoslovljen Uskrs!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo