Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Svake godine Crkva nas poziva da na Nedjelju Dobrog Pastira molimo za duhovna zvanja, na poseban način u ovoj godini u kojoj slavimo Godinu posvećenoga života. Tom prigodom Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u Bosni i Hercegovini pripremilo je materijal za pripremu i proslavu ovoga dana. Materijal je namijenjen ponajprije animatorima u župnim i redovničkim zajednicama i predstavlja prijedlog za rad s mladima. Zamišljen je kao trodnevna priprema: dva susreta/kateheze s mladima i prigodno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Za sam Dan molitve za duhovna zvanja nudi prijedlog za animiranje euharistijskog slavlja.

Molitvi pripada središnje mjesto u zauzetosti za zvanja. Crkva je pozvana na to riječima samoga Gospodina: „Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju “ (Lk10,2). Moliti za zvanja znači zaputiti se putem promicanja i poticanja zvanja te stvaranja uvjeta u našim župskim zajednicama iz kojih će niknuti mnogi velikodušni odgovori na poziv Božje ljubavi!

Želja nam je da ovaj materijal doprinese upravo tome.Knjižicu možete preuzeti OVDJE.

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja pri KVRPPBiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo