Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Pred nama je IX. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame, kojega organizira konferencija nacionalnih asistenata Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Tečaj je doprinos trajnoj formaciji duhovnih asistenata, koja nam pomaže da što primjerenije obavljamo povjerenu nam službu (usp. Statut za duhovnu i pastoralnu asistenciju Franjevačkom svjetovnom redu čl. 5, 4).

 

Središnja je tema tečaja: Duhovni asistent OFS-a i Frame u službi duhovnoga vodstva.

Tečaj će se održati u Kući susreta Tabor u Samoboru od 9. do 11. ožujka 2015. godine; započinje u ponedjeljak u 16 sati, a završava objedom u srijedu.

Rad na središnju temu tečaja vodit će 10. ožujka prof. dr. Mihály Szentmártoni, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, predstojnik Instituta za duhovnost i profesor na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, pisac znanstvenih i stručnih djela s područja psihologije i duhovnosti, angažiran i u pastoralnom radu kao ispovjednik i duhovnik (u nakladi Glasa Koncila objavljeno je 2009. njegovo djelo Osjetljivost za čovjeka. Pastoralna psihologija). Prvoga će dana predstavnici OFS-a i Frame govoriti o svojim očekivanjima od duhovnih asistenata.

Za one koji će u Taboru boraviti cijelo vrijeme cijena je 240,00 kn. Za one koji će biti samo tijekom dana cijena jednoga obroka je 20,00 kn.

Molim Vas da, uz sve svoje obveze, nađete mogućnosti i sudjelujete na ovom godišnjem skupu duhovnih asistenata. Svoje sudjelovanje možete prijaviti fra Danijelu Rajiću, nacionalnom duhovnom asistentu Frame, na e-adresu: fra.danijel@gmail.com ili na kontakt telefon najkasnije do 23. veljače 2015.

MIR I DOBRO!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo