Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ dvije godine za redom raspisuje natječaj za projekte mladih za dodjelu malih grantova za podršku projektima mladih na razini župnih zajednica i dekanata. Aplicirati na ovaj natječaj do sada su mogle sve formalne i neformalne grupe mladih u župama Vrhbosanske nadbiskupije, Udruge i Pokreti mladih na razini dekanata, katehete i Vijećnici Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Važno je napomenuti da je za svaku aplikaciju uvijek potrebna suradnja s vlastitom župom, jer svaka potpora ide preko župnog ureda.

 

Aktivnosti s kojima su mladi mogli aplicirati na ovaj natječaj jesu: aktivnosti župnih zborova, nogometnih momčadi, hodočašća, festivala, sportskih susreta, neformalna edukacija, tečajevi, volonterske akcije, kampovi, ekološke sekcije i slično. Nagrade po pojedinačnom projektu iznosile su od 500,00 do 1.000,00 KM. Na natječaj je prošle godine pristiglo 30 projekata formalnih i neformalnih grupa mladih iz različitih župa Vrhbosanske nadbiskupije, a Komisija je odabrala 22 projekta koja su zadovoljila uvjete (ukupno 15.600,00 KM)

I ove godine kako bi pokazali povjerenje koje Crkva ima u mlade ljude, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ će uskoro raspisati natječaj za dodjelu malih grantova za podršku projektima mladih na razini župnih zajednica i dekanata. Svi oni koji nisu poslali izvješće o realiziranom projektu za 2014. godinu ne mogu aplicirati na natječaj 2015.

Prije raspisivanja natječaja NCM „Ivan Pavao II.“ organizirat će dvodnevni trening u cilju osnaživanja i unapređivanja znanja i vještina za pisanje projekata kako bi mladi postali ravnopravni pri sudjelovanju na natječajima za pisanje projekata. Uz potporu donatora ove godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." raspolaže s većim sredstvima te će moći podržati veći broj projektnih ideja. Na treningu će moći naučiti osnove znanja i vještina iz područja projektnih prijedloga kao što su: što je sve potrebno napraviti prije nego se pristupi pisanju prijedloga projekta, osnovni elementi koje svaki projekt mora sadržavati, praktična izrada pojedinih dijelova projektnog prijedloga na konkretnim primjerima iz prakse, savjeti i upute, pisanje izvješća i sl.

Cilj treninga usmjeren je na projektnu aplikaciju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." Pravilno ispunjena aplikacija je jedan od glavnih uvjeta prolaska projektne ideje, dok će komisija dodatnim bodovima podržati sve one koji budu sudjelovali na edukaciji i dati im veću šansu za podršku njihove projektne ideje.

Termin održavanja treninga je 27. i 28. veljače u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II.". U petak 27. veljače trening će se održat u terminu od 16.00 h do 20.00 h a 28. veljače od 09.00 h do 16.00 h.

Kotizacija za sudjelovanje na treningu iznosi 30 KM po osobi koja uključuje troškove smještaja i hrane. Za sudjelovanje na treningu može se prijaviti najviše 2 osobe iz iste župe, udruge, pokreta. Prijavu možete poslati do 20. veljače 2015.godine na e-mail: ncm.marijana@gmail.com. Broj sudionika je ograničen! Za dodatna pitanja molimo vas da nas kontaktirate na broj 033 788 406. Kontakt osoba: Marijana Miketek

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo