Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dragi ministranti, kapelani, župnici, vjeroučitelji, duhovni asistenti Frame i svi koji radite sa djecom i mladima,

     Područno Vijeće Frame Bosne Srebrene je izradilo knjižicu povodom XVIII. Ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu 16.5.2015. godine u Visokom.

 

     Sadržaj ove knjižice (ovdje možete preuzeti) podijeljen je u dva dijela: I. Biblija i II. Ministrant i njegova služba a napisan je većim dijelom u obliku pitanja i odgovora.

U ovoj Godini posvećenog života papa Franjo nas poziva da svoju vjeru temeljimo i učvrstimo na Evanđelju. Bez poznavanja Svetoga pisma ne možemo živjeti dostojno poziva kojeg smo pozvani bilo u redovništvu ili u svjetovnom redu i obitelji. Pravilo i program, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži jest „opsluživati Evanđelje, prelaziti iz Evanđelja u život i iz života u Evnađelje“(Statut Frame i OFS-a u BiH). Stoga, smatramo od bitne važnosti potaknuti mlade nasljedovatelje sv. Franje, ministrante na čitanje i poznavanje Biblije te im ponuditi o njoj osnovne informacije.

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim „IGRAMA BEZ GRANICA“, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz KVIZ ZNANJA.

Stoga, sve vas, koji radite s ministrantima, molimo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pripomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za naredni „Framin“.

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 3.5.2015. godine na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com.

Za dodatne informacije o susretu kontaktirajte duhovnog asistenta fra Danijela Rajića.

MIR I DOBRO!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

Sarajevo, 18. siječnja 2015. godine

 Fra Danijel Rajić,                                                                                        Marija Trogrlić

duhovni asistent Frame Bosne Srebrene                               predsjednica Frame Bosne Srebrene

 

<iframe src="//www.slideshare.net/slideshow/embed_code/43654865" width="476" height="400" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no"></iframe>

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo