Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

I približio se dan veselja, došao je dan klicanja. ...Čast se ondje iskazivala jednostavnosti, uzvisivalo se siromaštvo, preporučivala se poniznost... svu noć odjekuje zanosno klicanje.“ (usp. 1 Čel 85)

 

Drage sestre i braćo!

Dana veselja se približio. Samo je nekoliko dana ostalo do Božića, tako dragog blagdana sv. Franje, kada slavimo Onoga koji nam nudi i daje najveći dar zauvijek. To je vrijeme radosti za nas.

Ovako je Bog došao: u jednostavnosti, siromaštvu i poniznosti. Ako te znakove možemo živjeti na Božić, bit će to dar Božji za sve, način na koji ćemo Ga primiti i opipljiv znak za druge.    

Kako je radosno imati Boga koji voli jednostavne, siromašne i ponizne! Kako je radosno učiti iz primjera sv. Franje! Veselimo se i radujmo!

U ime svih članova Međunarodnog predsjedništva OFS-a, želim vam da iskusite ovakvu radost Božića i sretnu Novu Godinu, ispunjenu Božjim blagoslovom.

 Vaš brat

 Tibor Kauser

Generalni ministar

 Međunarodno predsjedništvo i Tajništvo OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo