Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

U nedjelju, 13. srpnja, pod svetom misom u župi Gornja Dubica, održano je svečano oblačenje frajevačkog habita za dvanaestoricu novaka provincije Bosne Srebrene, te je samim tim počela njihova godina novicijata, razdoblje upućivanja u redovnički život po pravilu sv. Franje.  

 

Svetu misu i obred oblačenja predvodio je provincijal Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran, uz koncelebraciju meštra postulanata fra Danijela Rajića, odgajatelja sjemeništaraca fra Josipa Mrnjavca, meštra novaka fra Marka Ešegovića i mnogobrojnih svećenika.

Kandidati su na oltar prinijeli svoje habite koje je meštar blagoslovio, te su nakon svečano izrečenog „Evo me“ prvi put obukli odjeću siromaštva, poniznosti i čistoće.
U tome su im pomogli župnici župa iz kojih dolaze, ali i ostali prisutni fratri. Tim činom je započela njihova godina novicijata, te ulazak u franjevački red.

Na samom kraju misnog slavlja, provincijal je uputio riječi podrške novacima, njihovim roditeljima, te nas sve pozvao na molitvu za nova duhovna zvanja, ali i za sve svećenike, redovnike i redovnice koji su svoj život predali Kristu. Također je poručio novacima da se ne predaju kušnjama koje će dolaziti, da čvrsto ostanu uz Boga i da mu svaki dan zahvaljuju za ono što su dobili.

Nakon svete mise, župnik Gornje Dubice, fra Velimir Bavrka, uz pomoć okolnih župa i svojih župljana je organizirao zajendički ručak za sve prisutne.
novaci1U 15 sati novaci su se uputili sa novim meštrom u samostan na Gorici u Livnu, gdje će provesti svoju godinu kušnje, odnosno novicijat.

Antonio Topalović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo