Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

2U Dubrovniku je 26. i 27. travnja 2014. održan deveti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom „Na slobodu pozvani“. Na Susretu se okupilo više od 35 000 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore.

 

Unatoč kiši koja nije prestajala padati cijelu subotu, mladi su ispunili Grad radošću, pjesmom i živom vjerom. Duhovno zabavni programi, prije početka središnjeg misnog slavlja, odvijali su se na 17 lokacija u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Nakon toga, uslijedila je procesija s križem Susreta uz mnoštvo tisuća mladih ispred dubrovačke katedrale prema Gruškoj luci, gdje je u 17 sati održano euharistijsko slavlje.
Svečanu svetu misu predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U svojoj propovijedi pozvao je mlade da budu odgovorni i aktivni članovi svojih župnih zajednica, ali i društva u cjelini, kojemu treba donijeti Krista. Poručio im je: „Hrabro, ne bojte se!“. Isto tako, pozvao je biskupe i svećenike da širom otvore vrata mladima.
Na kraju svete mise, na opće oduševljenje, najavljen je Vukovar kao domaćin sljedećeg SHKM-a 2017. godine.
Dubrovački susret stavljen je pod zaštitu sv. Ivana Pavla II., velikog prijatelja mladih čije su relikvije pristigle u Dubrovnik u sklopu Susreta.
Drugog dana Susreta, mladi su sudjelovali na nedjeljnim misnim slavljima u župama Dubrovačke biskupije gdje su bili smješteni u obiteljima. Mladi su imali zadatak da ukratko predstave župe iz kojih dolaze pred domaćinima. 1

Božje smo djelo i vjera živa, snovi i nada Kristova križa.
(Iz himne Susreta Na slobodu pozvani)


Marija Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo