Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

VISOKO – U četvrtak, 13. veljače, u prostorijama Franjevačkog sjemeništa i postulature u Visokom, održan je redovni sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH.

Prije samog radnog sastanka, fra Danijel Rajić, nacionalni duhovni asistent, organizirao je posjet povijesnom lokalitetu Mile – Arnautovići. Tu se nalaze ostatci franjevačkog samostana i crkve sv. Nikole koja je bila krunidbeno mjesto kraljeva za vrijeme srednjovjekovne Bosne. Na tom mjestu, svetom za provinciju Bosnu Srebrenu, članovi vijeća su se pomoli za mir u domovini u sklopu molitvene akcije „Molitveni lanac za mir u BiH“.

Prva točka dnevnog reda bilo je zaključivanje humanitarne akcije Frame BiH „Svi za jednog framaša, jedan za sve“, koja je  provedena u božićnom vremenu. Prikupljeno je 9 000 KM potrebnih za operaciju jednog framaša iz Busovače, koji ima teško oštećenje vida. Novac je na sastanku uručen duhovnom asistentu Frame Busovača fra Jozi Šarčeviću, koji se od srca zahvalio svim framašima u BiH koji su pomogli svome bratu u potrebi.

 Na sastanku se razgovaralo o Pravilniku Framafesta i  objavi Natječaja za Festival koji će se održati 18. listopada 2014. u Sarajevu pod geslom „Pjevajmo Kraljici anđela!“. Jedna od točaka dnevnog reda bio je i nadolazeći Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame koji će se održati od 7.-9.3.2014. u Međugorju, Nacionalnoj skupštini Frame i OFS-a i bratskom pohodu Međunarodnog vijeća, te o Europskom kongresu Frame i OFS-a, čiji će domaćin biti BiH sljedeće godine.

Marija Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo