Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

mladi-d15.jpg

Susret studenata i mladih, sedmi po redu održan je u ponedjeljak 22. studenoga 2021. godine u samostanu „Egipat“ (Bjelave 54) u Sarajevu u organizaciji Povjerenstva za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Na početku susreta slavljena je u večernim satima sv. Misa koju je u samostanskoj kapelici predslavio vlč. Štefan Marković, župni vikar u Žepču u zajedništvu s fra Davorom Petrovićem, voditeljem Povjerenstva, vlč. Ivanom Matijevićem, pastoralnim suradnikom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mldih „Ivan Pavao II“ i vlč. Sandrom Jurišićem, voditeljem Internata KŠC-a „Sv. Josip“.

ml-m1.jpg

Prije sv. Mise bila je mogućnost za sakrament ispovjedi. Predslavitelj Mise je također izrekao homiliju temeljeći je na liturgijskim čitanjima toga dana.
Nakon misnog slavlja sudionike susreta pozdravila je provincijska glavarica s. Ana Marija Kesten zaželjevši im dobrodošlicu i obogaćujuće druženje.
Zatim su svoje svjedočanstvo vjere i put osobnog obraćenja izrekli: student Mihael Baškarad i vlč. Štefan.

mladi-d14.jpg

U drugom dijelu susreta koji je održan u sestarskoj dvorani, slijedilo je međusobno upoznavanje i radosno druženje uz piće i grickalice. Sestra Jelena Jovanović, članica Povjerenstva organizirala je igre i biblijski kviz. (KVRPP BiH, PPZ)

 

Foto: s. Ljilja M. / s. Jadranka O.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo