Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Foto_2_1.jpg

U subotu, 13. studenog 2021. svečanom sv. Misom koju je predslavio fra Amando Trujillo-Cano, generalni ministar TOR započelo je slavlje XVI. generalnog i VII. izbornog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u Rimu, koji će trajati do 21. studenog 2021. Na Kapitulu će biti izabrano novo Predsjedništvo međunarodnog vijeća OFS-a na period od šest godina, na čelu sa generalnim ministrom.

Među više od 60 predstavnika zemalja širom svijeta, u ime OFS-a Bosne i Hercegovine na Kapitulu sudjeluju četiri predstavnika: Božica Lončar, međunarodna vijećnica, Ivana Vidović, nacionalna ministra, Andrea Karlović, međunarodna koordinatorica Frame te Mario Pehar, međunarodni predstavnik Frame.

Foto_1_1.jpg

Središnja tema Kapitula je „Animirati i voditi u duhu služenja“ koja je kao Instrumentum laboris proizašla iz trogodišnjeg rada bratstava širom svijeta te iznesenih izazova, potreba i stanja u bratstvima. Uz bavljenje središnjom temom, na Kapitulu će biti predstavljeno i trogodišnje izvješće o radu generalnog ministra Tibora Kausera kao i financijsko izvješće te će biti doneseni zaključci za rad u naredne tri godine. Članovi i promatrači Generalnog Kapitula će se u ponedjeljak, 15. studenog susresti i sa Svetim Ocem papom Franjom na privatnoj audijenciji u Vatikanu.

OFS Bosne i Hercegovine ovim putem zahvaljuje Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji za financijsku podršku koju su pružili kako bi odlazak i sudjelovanje predstavnika OFS-a iz BiH na Kapitulu bilo moguće.

I.V.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo