Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

sunset-gd8e9a7ff0_1920.jpg

Draga braćo i sestre, nakon izrazito uspješnih humanitarnih akcija Nacionalnog bratstva Frame i OFS-a BiH, ovogodišnja skupština jednoglasno je usvojila smjernicu o nastavku organiziranja humanitarne akcije povodom svetkovine sv. Franje, našeg serafskog oca. Stoga, dragi trećari i framaši, ponovo vam se obraćamo molbom za pomoć.

Obitelj Čalušić iz Livna ima četvero djece i oba roditelja su nezaposlena. Dvoje djece još uvijek ne govori, a jedno boluje od epilepsije. Potreban je novac za njihove preglede i liječenje kao i svakodnevni život. Također, ni njihova kuća nije u najboljem stanju.

Obitelj Budić također treba našu pomoć. Brat i sestra boluju od multipleskleroze, jedno je u potpunosti nepokretno. Potreban je novac za njihove mjesečne lijekove.

Dragi trećari, framaši i duhovni asistenti, u trenutku kada se na poseban način spominjemo sv. Franje čiji nam život služi kao primjer za bezgranično služenje u ljubavi, pozivamo vas da se odazovete na ovaj poziv dobra. Potičemo sva mjesna bratstva OFS-a i Frame da se odazovu zajedno na ovu akciju i tako prikupe dobrovoljne priloge.
Priloge mogu poslati do 10. studenog 2021. godine na službeni račun na ime: Franjevački svjetovni red u BiH, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4202115470007 • Transakcijski račun: UniCredit Bank 3387202254280197. Na vašim uplatnicama pod svrhu uplatitelja obavezno navesti o kojem bratstvu i župi je riječ. U svrhu uplate/doznake napisati: Donacija za Humanitarnu akciju OFS-a i Frame BiH.
Za zaprimanje vaših donacija ili za dodatne informacije po područjima zaduženi su fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i nacionalni duhovni asistent Frame BiH, Mirela Barbarić, područna ministra OFS-a Hercegovina te Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene.

Od srca vam zahvaljujemo!

Fra Davor Petrović, nacionalni duhovni asistent OFS-a i Frame BiH
Ivana Vidović, nacionalna ministra OFS-a u BiH
Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame BiH

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo