Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

nacionalnnooo

Dana 19. lipnja 2021. godine, održan je prvi sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH u sazivu 2021./2023. u Mostaru, u prostorijama franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla s početkom u 12:00h.
Na sastanku su prisustvovali svi članovi Nacionalnog vijeća: Anđela Marić kao nacionalna predsjednica, Josipa Jelavić kao nacionalna potpredsjednica, Petra Bračić kao nacionalna voditeljica formacije, Ilijana Manđeralo kao nacionalna tajnica, Iva Nikolić kao nacionalna blagajnica i Helena Paradžik kao međunarodni delegat. Uz navedene je bila prisutna i Ana Marija Nuić kao područna predsjednica Frame Hercegovina, dok je područna predsjednica Frame Bosne Srebrene Ana Jurić izostala iz opravdanih razloga. S vijećem su bili i nacionalni duhovni asistent Frame BiH, a ujedno i područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Davor Petrović i područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Marin Karačić.
Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda sastanka i međusobnog boljeg upoznavanja, prva točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalne humanitarne akcije. Usvojeno je da se Nacionalna humanitarna akcija nastavi održavati u vremenu od blagdana sv. Franje do mjeseca studenog. Sljedeća točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalne molitvene akcije koja će se održati ove godine pred Došašće. Nakon Nacionalne molitvene akcije pričalo se o organizaciji Nacionalnog seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame koje će se održati u Visokom. Vijeće je okvirno dogovorilo program i vrijeme Nacionalnog seminara. Razgovaralo se također i o projektu kumstva preko misijskih organizacija u Africi.
Nakon radnog dijela sastanka članovi nacionalnog vijeća zajedno s duhovnim asistentima su nastavili zajedničko druženje, a nakon toga se rastali radujući se ponovnom susretu.

Ilijana Manđeralo, nacionalna tajnica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo