Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Molitva

Draga braćo i sestre diljem svijeta,
Gospodin vam dao svoj mir!

Već sam vam se obratio u ožujku, kad smo se suočili sa svjetskom pandemijom koja je snažno utjecala na naše živote i kad smo se morali suočiti s velikim izazovima, možda i najvećima dosad. Život nam se preko noći preokrenuo. Nismo puno znali što možemo očekivati. Znali smo da Bog ne bi kaznio čovječanstvo pandemijom, no postojala je velika nesigurnost oko volje Božje.

I dalje nije sasvim jasno rješenje ove neobične situacije koju proživljavamo, ali znamo da nas Bog nikada neće napustiti. Iako nije jednostavno, možemo osjetiti Božju ljubav. Iako ne možemo uvijek biti u osobnom kontaktu jedni s drugima, znamo da uvijek možemo biti u osobnom kontaktu s Bogom. Molitva je zauzela puno značajnije mjesto u našim životima. I upravo iz tog razloga, uime Predsjedništva MVOFS-a, sve vas pozivam da se pridružite molitvenom danu. On će nas zbližiti, te ujedno potvrditi snagu molitve i kontemplativnog vida našega života.
Stoga vas pozivam na

Svjetski dan molitve
Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži
u nedjelju 29. studenoga 2020.

kako bismo imali novi početak u novoj crkvenoj godini, koja započinje Prvom nedjeljom adventa i na blagdan Svih svetih Franjevačkog reda, zazivajući zagovor franjevačkih svetaca. Pozivam svakog franjevačkog brata i sestru i članove Frame da se taj dan pridruže molitvom Serafske krunice (Franjevačke krunice).
Molitva će započeti u subotu 28. studenoga u 18:00, a završit će u nedjelju 29. studenoga u 18:00. Više detalja i podsjetnika bit će objavljeno na mrežnim stranicama MVOFS-a i na Facebook profilu MVOFS-a pa vas molim da ih pratite.
Slušajući vijesti, čini se da će svijet u nadolazećim tjednima doživjeti vrhunac pandemije, no i dalje trebamo biti strpljivi i trebamo izdržati. Međutim, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, sve smo bliži trenutku kad ćemo se susresti uživo. Zamolimo Gospodara vremena da nam da pravu vjeru, čvrsto ufanje i savršenu ljubav, razum i znanje, kako bismo ova vremena živjeli u skladu s njegovom voljom.
Molim svakoga tko pročita ovo pismo da ga proslijedi kako bi svaki brat i sestra bili upoznati s ovim molitvenim danom te kako bi se mogli pridružiti.

Uz zagovor našeg serafskog oca svetog Franje i svih svetih Franjevačke obitelji, šaljem vam bratske pozdrave.
Vaš manji brat
Tibor Kauser
Generalni ministar OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo