Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

20645168 1485607518200474 3201179220083359171 o

Dragi framaši i duhovni asistenti!

U ovoj 2020. godini obilježavamo nastanak prve Frame područnog bratstva Bosne Srebrene koju je u ljeto 1995. godine pokrenuo fra Ivo Kramar u župi Vitez. Ubrzo nakon toga, pokrenuta su i mnoga druga mjesna bratstva. Franjevačka je mladež sve do danas nastavila punim žarom te postala najaktivnija skupina mladih unutar Katoličke crkve u našoj Bosni i Hercegovini. 

Budući da zbog pandemije uzrokovane COVID-19 virusom nismo bili u mogućnosti obilježiti 25. godišnjicu kroz prikladne projekte na provincijskoj razini, došli smo na ideju tiskanja časopisa Frame Bosne Srebrene. Časopis bi sadržavao nekoliko poglavlja, a jedan od njih je i predstavljanje svih mjesnih bratstava Frame Bosne Srebrene. Stoga vas molimo da se svaka Frama predstavi kroz kratak tekst.

Kako bi svi tekstovi bili ujednačeni, donosimo vam nekoliko smjernica koje vam mogu biti od pomoći pri pisanju: 

  • Kratko o župi
  • Razvoj Frame
  • Rad i aktivnosti Frame danas

Tekstovi bi trebali biti pisani fontom Times New Roman, veličine slova 12, proreda 1.5. Također ne bi trebali biti preopširni, a minimalna dužina teksta je 1 stranica A4 formata. Uz tekst potrebno je još dostaviti i fotografiju sa zadnjih primanja i obećanja te neke druge karakteristične za vaše bratstvo.  

Nadamo se da ćete odgovoriti na našu zamolbu i svoje tekstove poslati najkasnije do 20. studenog 2020. na službeni e-mail Frame: frama.fsr.bs@gmail.com

Unaprijed vam zahvaljujemo na spremnosti kako bi naš časopis zaista sadržao sav rad i trud tijekom ovih godina, a do tada vas pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom: 

MIR I DOBRO!

Ana Jurić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene

Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo