Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

sveceniciU četvrtak, 28. veljače u Crnoj Gori, u gradu Baru odigrane su završne utakmice Europskog prvenstva za svećenike. Dan je započeo svetom misom koju je predvodio mons. Dodȅ Gjergji s više od 200 svećenika iz 17 država.

Poslijepodne su odigrane utakmice. Najprije su igrani mečevi za plasman od 17. do 9. mjesta, a nakon toga polufinalni susret između Portugala i Poljske te Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Odlazak u finale izborili su Portugalci i svećenička reprezentacija iz Bosne i Hercegovine koja je pobijedila Hrvatsku s 2:0. U najuzbudljivijem meču za prvenstvo na finalu snage su odmjerili Bosna i Hercegovina i Portugal. Nažalost, Portugalci su osvojili titulu europskog prvaka pobijedivši rezltatom 3:0.

euro11Nakon finala uslijedilo je proglašenje najboljih i podjela nagrada najuspješnijima, a nakon toga druženje je nastavljeno uz zajedničku večeru. 

Sljedeće 14. Europsko prvenstvo za svećenike odigrat će se u Češkoj, u Pragu 2020. godine.

Bosnu i Hercegovinu pod vodstvom trenera fra Josipa Tomasa predstavljali su: fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, vlč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Josip Mrnjavac, fra Nikica Tomas, fra Ivica Tomas, o. Orel Zakaljuk, vlč. Stjepan Didak i vlč. Dražen Kustura.

Frama

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo