Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kreševo-U srijedu, 16. listopada, u kreševskom samostanu sv. Katarine održan je susret duhovnih asistenata Frame i OFS-a Bosne Srebrene. Na susretu je uz fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta, nazočilo još 25 duhovnih asistenata kako Frame tako i OFS-a Bosne Srebrene. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio fra Zoran Vuković, zamjenik područnog asistenta i duhovni asistent Frame Kiseljak.

 

Nakon mise uslijedio je radni sastanak s asistentima. Sastank je započeo molitvom za Franjevački red a potom je fra Danijel pozdravio sve nazočne i zaželio im dobrodošlicu. U prvom dijelu sastanaka područni asistent je pročitao izvješće i analizu svega što se organiziralo kroz protekli period te o događanjima do kraja 2013. godine. U drugom dijelu sastanka predložen je okvirni program aktivnosti za 2014. godinu. Naredni Sportski susret Frame će se održati u Kreševu, Dan ekologije će biti u Fojnici a Franjevački hod će se organizirati u livanjskom samostanskom području. Razmatrali su se i zaključci sa zadnjeg Nacionalnog kapitula Frame i OFS-a održanog u Rami. Predstavljena je naredna Škola animatora koja će se organzirati od 15.-17.11.2013., zatim projekt „Frama prijatelj“ i „Holywin“ za predstojeći blagdan Svih svetih.

Na koncu je ostavljena mogućnost za raspravu i iznošenje osobnih planova, ideja i projekata. Neki duhovni asistenti su podijelili prisutnima neke svoje ideje i projekte koje planiraju u budućnosti realizirati. Nakon susreta uslijedio je ručak i povratak na svoje župe. Ovo je ujedno bila prigoda da se braća malo susretnu i druže, ali isto tako vrlo bitan susret za razmjenu iskustava u radu s Framom i svjetovnim franjevcima.

Fra Tomislav Svetinović, duhovni asistent Frame Bihać

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo