Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

mis301018a
U nedjelju 28. listopada, večernjom svetom misom u 18:00h započele su franjevčke pučke misije u župi Livno.

U koncelebraciji s domaćim svećenicima, pristiglim svećenicima-misionarima, svetu misu je predvodio fra Slavko Topić, pučki misionar i gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Ante iz Sarajeva. Na pučkim misijama sudjeluju također 5 bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu.

Fra Slavko je tijekom propovijedi objasnio smisao održavanja pučkih misija i njihovu važnost u vremenu kada Božjem narodu – pritisnutom mnogim nevoljama i iskušenjima – prijeti opasnost da okrene leđa svome Bogu.

U ponedjeljak je program započeo jutarnjom svetom misom i molitvom jutarnje molitve časoslova s okupljenim narodom koju su predvodili franjevački bogoslovi. Nakon svete mise na oltaru je izložen Presveti Oltarski Sakrament i sve do podne narod je imao priliku za svetu ispovijed i razgovor sa svećenicima – misionarima u crki. Točno u podne svi okupljeni su zajednički molili Anđeoski pozdrav i primili blagoslov s Presvetim.

U jutarnjim satim bogoslovi su imali također susret s djecom od 1. do 4. razreda i njihovim roditeljima.

Bogu hvala za ove franjevačke pučke misije i što već na početku njihovog održavanja možemo vidjeti plodove, tj. otvorenost naroda da primi Božju riječ i poruku spasenja...

FIA

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo