Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

BiHfr8218
U talijanskom gradu Brescia, od 5. do 8. veljače, se održalo XII. europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu,

gdje je  sudjelovalo 16 reprezentacija i oko 250 svećenika. Među sudionicima bila je i momčad BiH, koja je na prvenstvu 2017. osvojila drugo mjesto. Na natjecanju, koje je svečano otvoreno u ponedjeljak, 5. veljače misnim slavljem kojega je predvodio biskup Carlo Mazza u koncelebraciji s oko 250 svećenika, odigrane su ukupno 42 utakmice. Reprezentacije su bile podijeljene u četiri skupine, a dvije prvoplasirane iz svake su igrale četvrtfinale i borile se za prolazak dalje.

Evr8218a
U grupi A uz domaćina Italiju, nalazile su sei reprezentacije Portugala, Mađarske i Kazahstana. Bosna i Hercegovina je bila smještena u grupu B zajedno s Albanijom, Rumunjskom i Crnom Gorom. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na ovo prvenstvo došla kao drugoplasirana s prošlog natjecanja održanog u Vukovaru, ali u nešto izmijenjenom sastavu u odnosnu na prošlogodišnji.

evr8218
Malonogometnu reprezentaciju svećenika Bosne i Hercegovine, pod vodstvom trenera Ivice Vincetića, je predstavljao sljedeći sastav: fra Zdravko Anđić, fra Ivan Jaković, fra Ivan Jelić, fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, vlč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Josip Mrnjavac, fra Josip Tomas, fra Nikica Tomas i vlč. Stjepan Didak. Reprezentacija svećenika BiH bila je smještena u grupi B te je ostvarila sve tri pobjede protiv Albanije 3:0, Crne Gore 9:0 i Rumunjske 3:0. U četvrfinalu se susrela s momčadi Portugala koja je u zadnje tri godine tri puta osvojila europsko prvenstvo.

Evr8218c
I ovoga puta portugalski svećenici su bili uspješniji, te su slavili s rezultatom 1:0 te se tako plasirali u polufinale u kojem su igrali protiv Slovačke, dok su drugi polufinalni par činile Mađarska i Poljska. Završnica 12. europskog prvenstva za svećenike na rasporedu je odigrana četvrtak, 8. veljače. Reprezentacija BiH igrala je protiv Austrije za peto mjesto, i pobijedila je Austriju s rezultatom 4:0. Slovačka je pobijedila Mađarsku rezultatom 3:2 za 3. mjesto. Naša susjedna Hrvatska pobijedila je Rumunjsku s 3:0 i tako osvojila 7 mjesto.
Za prvo mjesto su snage odmjerile reprezentacija Poljske i reprezentacija Portugala, a pehar i čestitke ove godine odlazi u Poljsku, koja je nadjačala Portugal rezultatom 1:0.
Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo