Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ljubigresnika1

Nešto ti moram reći. Osjećam tu potrebu.

Želim ti iznijeti moje misli, moje osjećaje. Upravo sada, i upravo s tobom želim to podijeliti. Iz moje glave ne izlaze riječi istine. Ljubi grešnika, preziri grijeh. Odavno mi se nisu urezale u pamćenje riječi kao te. Potaknule me na razmišljanje, na obraćenje. Jer, svi smo mi grešnici. Sa Bogom slični u svemu, osim u grijehu. I kako onda tražiti oprost od Njega? Kako zahtijevati želje koje mi njemu ne ispunjavamo? Tražimo da nam oprosti za naše grijehe, koje uvijek iznova ponavljamo. A nikad da zastanemo na tren, da promislimo da je došlo vrijeme da mi budemo ljudi koji su spremni oprostiti pogrešku, grijeh, bio on namjerno ili nenamjerno učinjen. Nemoj više tražiti od Njega to. Nemoj biti sebičan. Bog te tome nije učio, ne uči te, niti ćete učiti. On te uči praštati. Ljubiti. Voljeti bližnjega, bliskog tebi i po grijesima što ih počini jednako kao ti. Ne usudi se mjeriti težinu tvojih i njegovih grijeha. Ne uzimaj si prava koja pripadaju samo Gospodinu. Želiš li ga slijediti ? Ponosiš li se Njime? Dokaži to. Neka to ne budu samo riječi, pretvori ih u djela.

            Oprosti već sada. Imaš problem. On se zove ponos. Taj ponos ti ne dopušta da učiniš to, znam. Mogu ti ja pomoći. Želim to učiniti za tebe. Sada zaboravi na sve, isključi se iz stvarnosti. Misli samo na jedno, na jednu jedinu osobu koja te nikada nije napustila. Koja je i sada tu, gleda te. Ne misliš li da ta osoba ne zaslužuje da i ti učiniš nešto zauzvrat? Ja mislim da. Znam i što traži od tebe, rekao mi je to. Mene je poslao da ti to kažem, da shvatiš što ti poručuje. Od tebe traži samo da napraviš ono što ti tražiš od Njega, nije to tako teško zar ne? Ne brini, ja sam tu uz tebe, on me je poslao, neću te napustiti. Sada oprosti svojemu bratu, sestri, prijatelju i svima koji su ti nanijeli zlo. Nećeš se pokajati, nisam ni ja. Ali ćeš doživjeti nešto nakon što to napraviš. Obnovu. Tvoje srce, biti će kao novo. Tvoja duša, čistija nego ikada. A tvoje misli? Pune pozitivne energije! Hvala ti što si našao vremena za mene danas.

 

Ivana Perišić, Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo