NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Kamp dječjeg veselja

FB IMG 1561744728755Od 26.do 30. lipnja 2019. godine u našoj župi održan je, sedmi po redu, Kamp dječjeg veselja na kojem je sudjelovalo 120-ero djece.

Animatori su se mjesecima pripremali za ovaj Kamp uz pomoć preostalih framaša koji su bili volonteri. Tema je bila Kralj lavova.

Napokon je došao naš prvi dan koji je počeo okupljanjem u 11h. Djeca su pristizala, a mi smo ih željno iščekivali. Nakon okupljanja program je započeo molitvom, zatim se fra Josip obratio djeci. Uslijedila su pravila ponašanja kojih smo se svi trebali pridržavati, potom podjela u grupe, kao i ples "Jedva čekam da postanem kralj" koji je bio himna. Uslijedilo je upoznavanje i pravljenje zastave svake grupe. Kako bi naučili nešto više o temi, animatori su se potrudili te pripremili kratku uvodnu predstavu o Kralju lavova i Simbi. Nakon plesa i predstave došlo je i vrijeme za zasluženi ručak i malo odmora, a potom su uslijedile razne igre u kojima su djeca uživala kao i njihovi animatori.

Naš prvi dan je brzo prošao uz puno smijeha, igre, zabave i zato smo jedva čekali naš drugi dan koji je započeo jutarnjom molitvom, a nakon toga smo naučili nove plesove i igrali smo novu igru "Neka puca". Uz igru ide i učenje pa su uslijedile radionice Kralja lavova koje su se nadovezivali na temu Don Bosca i njegova života. Nakon ručka uslijedio je najzabavniji dio dana, igre izazova i igre bodovanja.

Treći dan čekalo nas je puno toga zanimljivoga. Naučili smo novi ples “Do nakraj zemlje“, himnu II. Nacionalnog susreta Frame BiH te smo pravili zajedničke stripove vezane za priče o Simbi. Poslije smo pravili razglednice gdje je svaka grupa imala svoj zadatak da se kostimira i uslika. Nakon slikanja je uslijedio ručak, a zatim igra "Veseli dan". "Veseli dan" se sastojao od kviza Znanja, igre poštara i mini igri i zadataka za koje su se grupe borili za bodove. Kroz "Veseli dan" smo se opet oduševili znanjem i razigranošću naše djece. Tako je prošao treći dan kampa.

FB IMG 1562169124404Vrijeme je tako brzo prolazili tako smo došli do četvrtoga dana Kampa. Najuzbudljivijeg dana Kampa jer je to bio "vodeni dan". Kao i svakoga dana i ovoga je uslijedilo nešto novo, ali ne manje zanimljivo. Bilo je novih plesova i novih radionica gdje smo došli do kraja naše priče o Kralju lavova. Nakon ručka uslijedio je najduže iščekivani ''vodeni dan''.

Naš peti dan bila je nedjelja nazvan "Dan obitelji" koji smo naravno započeli sv. misom. Potom smo roditeljima predstavili sve što smo radili tijekom Kampa. Osmijeh nismo skidali s naših lica samo smo bili tužni što je završio naš Kamp dječjeg veselja. Nakon ovog iskustva jedno zasigurno znamo - da nikada ne trebamo izgubiti dijete u sebi, tu iskrenost, sreću, tu radost i osmijeh koju smo mi doživjeli kroz ove dane.

Ovim putem se zahvaljujemo najprije Bogu, zatim svim ljudima i institucijama u pomoći za realizaciju i organizaciju Kampa. Zahvaljujemo se i našem duhovnom asistentu fra Josipu Jukiću kojemu je ovo bio zadnji projekt sa našom Framom. Vidimo se i iduće godine na Kampu dječjeg veselja!

Anđela Marić, Frama Kreševo

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17