NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Održana zatvorena premijera filma o Frami Bosne Srebrene

IMG 9997 1U petak, 14. lipnja 2019. godine u multimedijalnoj dvorani Provincijalata Bosne Srebrene na Kovačićima održana je zatvorena premijera filma „Bit ćete mi svjedoci“.

Sama ideja za snimanje filma javila se u jednom razgovoru dvojice fratara, fra Nikice Vujice i fra Domagoja Šimića, prije otprilike dvije godine kada je ideja izgledala nestvarnom i jako dalekom. Međutim, upuštanjem u projekt jako se približila i danas imamo film, koji prikazuje nama još uvijek svježe događaje, ali za nekoliko godina, pet ili deset pa i kasnije ovaj film postat će riznicom bogatstva koje su skupili mladi, djelujući na području Bosne Srebrene u tom vremenu te su u skladu sa svojim mogućnostima širili radosnu vijest i bili istinski Kristovi svjedoci.

IMG 9990 1 1Jasno je da nitko ne želi saznati ništa o sadržaju filma dok sam ne pogleda, ali bitno je napomenuti da je ovo dokumentarno- promotivni film Frame Bosne Srebrene koji prikazuje Kristove svjedoke i Franjine sljedbenike koji već 24 godine žive i djeluju u našoj provinciji noseći mir i dobro gdje god se nalazili. U filmu su prikazani svi projekti koji se održavaju na područnoj razini, neki od nacionalnih projekata te obred primanja i obećanja u Framu.

Program je vodio fra Mislav Jozić, bogoslov na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a premijera filma započela je pozdravnim govorima fra Domagoja Šimića, područnog duhovnog asistenta Frame BS, Anele Križanac, koja je napisala scenarij i režirala film te fra Joze Marinčića, provincijala Bosne Srebrene. Svatko od njih pohvalio je rad Frame Bosne Srebrene, ali i uputio poticajne riječi za dalje. Nakon toga, uživali smo u jednoj prelijepoj priči koju su ispričali naši mladi franjevci.

IMG 9992Hvala svima onima koji su ostavili svoj trag u ovom filmu na bilo koji način, hvala svima koji su omogućili da film ugleda svjetlo dana, hvala dobročiniteljima bez kojih bi realizacija ovog filma bila gotovo nemoguća i na koncu hvala svima koji su svojim prisustvom uveličali radost ovog događaja zajedno s nama.

Veliko hvala i našem fra Domagoju, koji je bio spiritus movens (duh koji pokreće) tijekom cijelog snimanja filma te s pravom možemo reći da bez njega ovog filma ne bi ni bilo.

Presretni i Bogu zahvalni na svemu!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2020
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17