Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

SK28118c
Izborna skupština Frame Bosne Srebrene, na kojoj je izabrano novo Područno vijeće, održana je u Visokom od 26. do 28. siječnja. Na Skupštini je sudjelovalo 54 framaša iz 28 mjesnih bratstava.


Skupština je započela u petak zajedničkom svetom misom koju je predvodio fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Kreševo. Nakon mise uslijedilo je predstavljanje izvještaja o radu mjesnih bratstava, a potom klanjanje pred Presvetim čime je je prvi dan Skupštine završio.
Drugog dana Skupštine predstavljeni su preostali izvještaji mjesnih bratstava te izvještaj područne predsjednice Marije Trogrlić, područne voditeljice formacije Ive Maros te područnog duhovnog asistenta fra Domagoja Šimića. Marijin izvještaj obuhvaća razdoblje od prošlogodišnje Skupštine te je ona ukratko govorila o svemu što je u tom razdoblju učinjeno na područnoj razini. Posebno je istaknula važnost pojedinih projekata te pozvala framaše da nastave raditi, da se ne boje te da teže biti sve bolji. Iva je predstavila ono što je od prošlogodišnje Skupštine učinjeno na području formacije te upozorila na važnost službe voditelja formacije i pravilnog provođenja formacije u bratstvima. Fra Domagoj se, kao i Marija, osvrnuo na događaje i projekte koji su obilježili godinu te istaknuo kako se iz svih izvještaja vidi koliko mladi zapravo rade, da su aktivni u Crkvi i društvu te da su oni budoćnost ove zemlje.
Nakon popodnevne pauze uslijedili su izbori novog Područnog vijeća koje su predvodile Magdalena Musa, područna predsjednica Frame Hercegovina i Ana-Marija Marijanović, nacionalna voditeljica formacije, a novo vijeće čine:
Tina Tolić, predsjednica
Kristijan Bavrka, potpredsjednik
Dajana Brizić, tajnica
Bernarda Buljan, blagajnica
Iva Maros, voditeljica formacije
Marina Jurić, pridruženi član.
Vijeće je blagoslovio područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić.

SK28118d
Uvečer, nakon svete mise, održano je predstavljanje Priručnika za animatore Frame. Ideja o izdavanju priručnika javila se na prošlogodišnjoj Skupštini na kojoj je izglasana smjernica: „Neka podrčno vijeće nastoji pripremiti i izdati priručnik za animatore“. Nakon godinu dana priručnik je ugledao svjetlo dana. O priručniku, njegovom nastanku, autorima i sadržaju govorilo je bivše Područno vijeće koje je sudjelovalo u pripremi priručnika. Veliko predstavljanje priručnika održat će se u veljači u Sarajevu.
Nakon predstavljanja priručnika uslijedila je vesela večer te molitva.
Posljednjeg dana Skupštine predstavljen je plan aktivnosti za 2018. U nedjelju je slijedio i, uz izbor novog vijeća najvažniji dio Skupštine, plenum, na kojemu su izglasane sljedeće smjernice:
1. Neka se mjesna bratstva potrude obilježiti Dane ekologije prigodnim projektima i radionicama u bratstvima u razdoblju od 22. ožujka, Svjetskog dana voda, do 5. lipnja, Dana ekologije.
2. Neka se mjesna bratstva u dogovoru s duhovnim asistentom nastoje povezati s mjesnim bratstvom OFS-a te neka se zauzmu za organiziranje zajedničkih susreta kako bi se framaše potaklo na prelazak u OFS.
3. Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od rujna do prosinca s ciljem zbližavanja mjesnih bratstava kroz zajedničke susrete i molitvu.
4. Neka mjesna bratstva uz pomoć duhovnog asistenta nastoje više promicati duhovna zvanja kroz molitvene akcije, svjedočanstva, hodočašća i slično.
5. Neka se mjesna bratstva više zauzmu u radu s djecom u dobi od 9 do 14 godina uz smjernice koje će poslati područno vijeće.
Nakon plenuma uslijedila je sveta misa koju je predvodio fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame Domaljevac te odlazak kućama.
Magdalena Bilkić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo