Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 

SHKM ZGweb Kopie

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kako smo već najavili organizira odlazak mladih Vrhbosanske nadbiskupije na jedanaesti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu u razdoblju od 8. do 10. svibnja 2020. godine pod geslom Što god vam rekne, učinite! (Iv 2,5).

Iako se susret održava u subotu i nedjelju, organizatori iz Zagreba pozivaju mlade da dođu već u petak, 8. svibnja kako bi se pripravili za susret, ali imali i vremena za odmoriti se i upoznati s obitelji. U slučaju da se grupa mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije u svome angažmanu odluče na ovu opciju, to znači da u petak, 8. svibnja mladi moraju odsustvovati s nastave kako bi na vrijeme krenuli prema Zagrebu i stigli do 19h sati kada je predviđen dolazak u Zagreb.

U slučaju da se mladi odluče na drugu opciju odlaska na susret u subotu, 9. svibnja, ovisno o udaljenosti iz koje dolaze i komunikaciji s prijevoznikom, na Susret trebaju krenuti tako da u Zagreb stignu do 09:30h kada susret započinje katehezama. Odmah po završetku kateheza mladi će se uputiti prema centru grada gdje je predviđen program te povratak u župe na također organizirani program. Smještaj u obiteljima u subotu, 9. svibnja moguć je tek po završetku programa u župi u kojoj su mladi smješteni.
U nedjelju, 10. svibnja središnje euharistijsko slavlje održat će se u prijepodnevnim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, nakon čega će uslijediti ručak te povratak mladih kućama.

Na Susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi (8. razred) do 30. godine, a mladi će kao i ranijih godina biti smješteni u obiteljima, a za prijavu potrebno je poslati: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličinu majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župu iz koje dolazite, te dolazite li na jedno noćenje ili dva (opcija dolaska u petak). Osim navedenih podataka potrebno je radi lakše organizacije poslati i broj putovnice te napisati napomenu (u slučaju nekih bolesti, alergija i sl.) za svakoga sudionika kako bi se izvršila registracija.

Rok za prijavu otvoren je do 15. ožujka, a prijavu mogu izvršiti samo župnici, župni vikari, voditelji mladih koji će ispunjeni prijavni obrazac poslati na mail josip.ncm@gmail.com. U ispunjenom prijavnom obrascu, molimo vas da prva unesena osoba bude voditelj skupine.

Uz prijavni obrazac potrebno je poslati i potvrdu u uplati troškova kotizacije (30 kn- 8 KM promotivne majice, akreditacije, organizacijski te uredski troškovi u Hrvatskoj, te 7 KM za troškove ureda u BiH (4 KM promotivne kape i 3 KM troškovi poštarine, uredskog materijala, telefona i bankarski troškovi) kako bi prijava bila uspješna, u protivnom mladi neće biti prijavljeni na Susret. Napominjemo sve župnike, župne vikare i voditelje grupa da smještaj na Susretu ne dogovaraju samostalno. Raspored smještaja po župama odredit će Pododbor za smještaj i na vrijeme javiti svim voditeljima skupina u kojoj su župi smješteni.

Osim gore naznačene cijene, u slučaju da na jedanaesti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu želite ići u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. cijenu prijevoza ovisno iz kojeg dekanata dolazite javit ćemo naknadno.

Podsjećamo vas da su i pripremljene kateheze za Susret u digitalnom obliku koje možete preuzeti s internetske stranice www.pastoralmladih.hr kako biste na vrijeme počeli s organizacijom susreta za mlade za što bolju pripremu mladih.

Detaljnije informacije možete pratiti na našoj web stranici: www.mladicentar.org, kao i na stranici www.pastoralmladih.hr. Više informacija također možete dobiti putem e-maila: josip.ncm@gmail.com i na broj telefona: +387 33 766 225 svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osoba: Josip Milanović.

izvor: mladicentar.org

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo