NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

U MEĐUGORJU ODRŽAN NACIONALNI SEMINAR TRAJNE FORMACIJE U OFS-U

 

nf8 Kopie

Ovaj vikend, od 7. do 9. veljače 2020., u Međugorju u Kući mira održao se nacionalni seminar trajne formacije za svjetovne franjevce iz Bosne i Hercegovine u organizaciji Nacionalnog vijeća OFS-a BiH. Geslo seminara bilo je „Dobro obitelji dobro je Crkve“ (papa Benedikt XVI.,Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, Zagreb,2011).

Nakon što su sudionici pristizali polako u Kuću mira i po završetku krunice i svete mise u crkvi sv Jakova, okupili su se za večerom, a kasnije u kapelici gdje su se međusobno predstavili jedni drugima. Nakon toga uslijedilo je predavanje i duhovni nagovor fra Davora Petrovića, bosanskog područnog duhovnog asistenta OFS-a u kojem je progovorio o temi, braku i obitelji kroz različite crkvene dokumente, ali uz konkretne primjere iz svakodnevnog života obiteljskih situacija. Nakon toga uslijedila je kratka rasprava na temu. Zajedničkom molitvom zaključen je prvi dan seminara.

U subotu, nakon jutarnje molitve u kapelici i nakon doručka, uslijedilo je predavanje nacionalne učiteljice formacije Mile Čuljak koja se usredotočila na obitelj u svakodnevnom životu sa svim njezinim izazovima i naglašavajući kako ukoliko obitelj funkcionira, funkcionirat će i društvo gdje se stavlja naglasak na pojedinca koji je dio obitelji, dio društva. Odgovorni pojedinac rezultira odgovornijim društvom. Naglasak se stavio i na važnost obiteljske molitve, obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno. Potom je uslijedio rad po skupinama na temu predavanje i zajednički plenum u kapelici.

nf7 Kopie

Popodnevni dio seminara upotpunio je gost fra Mladen Rozić koji se spomenuo važnosti obitelji u Crkvi i životu, uz konkretne primjere iz crkvenih dokumenata i Katekizma katoličke Crkve. Potom je uslijedila rasprava i razgovor između predavača i sudionika koji su iznosili izazove s kojima se suočavaju današnje obitelji. Nakon toga smo se zaputili u župnu crkvu na krunicu i svetu misu, a nakon večere prisustvovali smo i Klanjanju Presvetom Oltarskom sakramentu također u župnoj crkvi.

Na seminaru je sveukupno sudjelovalo 45 braće i sestara iz cijele BiH.

nf4 Kopie

Nedjelja je bila u ozračju svjedočanstava koji su uistinu bili pravi začin ovom susretu i gdje su braća i sestre iz različitih obiteljskih pozadina svjedočila o svojim stvarnostima, životima, izazovima i križevima. Nakon svete mise koju je predslavio fra Davor, uslijedio je ručak i oproštaj svih uz pozdrave da se vidimo ponovno na sličnom nekom okupljanju.

Božica Lončar, OFS Široki Brijeg

KALENDAR DOGAĐAJA

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17