Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

Logo SHKM 3

Dragi mladi!

Ovogodišnji XI. Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020. godine. Tema susreta je je marijanska, usmjerena uvijek na Krista, povezana s Ivanom evanđeljem, onim trenutkom kad na svadbi u Kani Galilejskoj Marija Isusu daje do znanja što se događa s mladencima koji nemaju vina. Geslo je susreta „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5) Ovim riječima Blažena Djevica Marija usmjerava pogled na Isusa Krista i svakog potiče da ga sluša i djeluje po onom što Isus govori.

Kako bismo se što bolje pripremili za SHKM Pastoral mladih pripremio je 10 kateheza u kojima se obrađuju teme koje proizlaze iz gesla susreta. Svojom tematikom žele potaknuti mlade na zauzeto djelovanje i zauzimanje u društvu. Sadržaj kateheza samo je nit vodilja i pomoć u osmišljavanju susreta i ostvarenju predloženih ciljeva, stoga ih možete mijenjati i prilagođavati vlastitim mogućnostima i potrebama. Pripremne kateheze možete pronaći na stranici Pastorala mladih.

Neka vam je blagoslovljeno i plodonosno vrijeme pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži. Svaki susret nosi nešto svoje, lijepa sjećanja i uspomene. Doživi se mnogo lijepih iskustava, novih ljubavi, duhovnih zvanja, inicijativa, povezivanja župa i zajednica. Stoga, neka vam i ovaj susret bude nezaboravno iskustvo i riznica sjećanja iz koje ćete svakodnevno izvlačiti nezaboravne plodove i snagu za naprijed. Neka ovo bude susret s Kristom kojeg ćemo radosno ponijeti u svoju zajednicu i svakodnevicu!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo