Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

75614201 984903211871488 5049582291014123520 nDa, s bratom Franjom kličem: dobro mi došla, sestrice smrti! I ljubim Život! Idem iz vječnosti u Vječnost: moj Bog i ja na putu u Očev Dom. U srcu i duši mir, braća život i čovjek u Božjem zagrljaju, sestra i majka zemlja u naručju brata Neba, molitve zahvalnosti braće anđela i ljudi, sestre zvijezde i svijeće osvjetljavaju Put, brat Sunce grije Život u Istini.  
Osjećam, gledam i vidim Božju blizinu i ljubav, u mjesecu studenom grije me Toplina, Sreća grli cvjetne obale modre rijeke. Sestra se smrt raduje bratu Životu, Svjetlost obavija tamu, sviće vječni Dan; blagoslov Raspetog i Uskrslog Gospodina. Franjini i moji koraci u Isusovim stopama, naše patnje i pobjede u Kristovoj patnji i pobjedi. Suhoća duše na Izvoru vode žive; radost Radosne vijesti. Gospodina blagoslivlja, slavi, hvali i časti ponizno se klanjajući hodočasnička, trpeća i proslavljena Crkva. Sestre i braća, ljubljena Božja djeca, u zagrljaju dobrog Oca nebeskog. Susret Oči u oči…
Moja proljeća i jeseni, ljeta i zime, moje bijele noći i umorna jutra, moji svi porušeni i sagrađeni mostovi i zidovi, sve moje nade, čekanja i ljubavi, raduju se zorama natopljenim rosom Božje milosti koja dariva vrijeme i priliku za nastavak i novi početak činjenja dobra. Na svim stazama života sjena je smrti na sunčanoj strani ulice, brata magarca čeka zasluženi odmor u Svjetlosti koja obasjava dušu. Muke po životu postaju Život u Radosti: …općinstvo svetih, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni je Božji blagoslov i dar svima koji vjeruju u Ljubav i žive iz i po Ljubavi. Gospodin piše pravolinijski po našim krivim crtama. Franjo se raduje što živimo po Božjoj volji: da bude kako na nebu tako i na zemlji; mir i pravda zagrljeni. Pjesma zvona poziva na molitvu Anđeoskog pozdrava Gospi: Majka Crkva pozdravlja Majku Mariju; bliskost i blizina Boga.
Vjerujemo da Boga Licem u lice gledaju članovi proslavljene Crkve koji u naručju nebeskih Roditelja slave Gospodina uživajući vječni mir i mole s nama i za nas, hodočasnike suzne doline u vječnu Domovinu, i svi zajedno molimo za trpeću braću i sestre da zahvaljujući Božjoj milosti dođu u Očev Dom, a braća i sestre u patnji zahvalno mole za naše spasenje. Božje milosrđe i čovječnost u ljudima spašava svijet. Djelotvorna vjera, ljubav i nada otvaraju vrata Raja. U Domu Gospodnjem miljenici Gospodnji, naši bliski i dragi u društvu svetih, pripravljeno mjesto nas čeka; nadam se i radujem biti u nebeskom cvjetnjaku u društvu Božjih prijatelja. Dotle, sa sestrom i majkom zemljom, s darovanom braćom i svim Gospodnjim stvorenjima blagoslivljam Boga živeći Evanđelje u Svjetlu Istine, kao Franjo.
Asiški siromah i ja se zajedno radujemo, nadamo, plačemo, brišemo jedan drugome suze radosti i boli što Ljubav nije ljubljena. U Kristovim su Ranama naše rane, Isusov i naš Uskrs prepleteni nitima vjere koja sljubljuje nebo i zemlju. Zemlju zagrljenu nebom i nebo u naručju zemlje posebno gledam i vidim posjećujući ovozemna počivališta dragih pokojnika. U šapatu Tišine molitve zahvalnosti i pjesme anđela, rijeke nade u Oceanu ljubavi, bliskost i blizina obala Vječnosti, brat život u zagrljaju brata Života, sestrica smrt u bojama Duge, na grobovima naših preminulih trpeći i proslavljeni Krist, blagoslov Križa u slavi Uskrsa. Očima vjere i srca, sjećanjima i uspomenama koje ne blijede, susrećemo bliske i drage osobe koje počivaju u Božjem miru i koje su, u trenutku preminuća, s ljubavlju i vjerom, kao Franjo, klicale: dobro mi došla, sestrice smrti!; u njihovoj duši bijaše vječna Svjetlost koja obasjava Božje kraljevstvo ljubavi. Zahvaljujem Bogu što mi dariva posebnog anđela čuvara čiji pogled i blagoslov pamtim i koji mene i moju obitelj prati i čuva uvijek i svuda. Naš je anđeo čuvar preminuo s osmijehom na licu dok ga braća anđeli nose u Raj. Zemlja se raduje cvjetanju Neba. U dodirima lahora Riječ Gospodnja.  Sestre svijeće i cvijeće slave Gospodina. Susret Boga i čovjeka, Stvoritelja i stvorenja; u srcu, na usnama i u duši molitve zahvalnosti za obilje Božjeg blagoslova. 
Život je, kao i čovjek, Božji blagoslov, dar. Želim i molim da ovdje na zemlji i jednog dana u Nebu živim život u punini. Molim Gospodina da svaki čovjek i svi ljudi zajedno šire mir i čine dobro koje osvaja svijet. Živeći Pjesmu brata Sunca možemo kao brat Franjo klicati: dobro mi došla, sestrice smrti!
 
 
 
Ljerka Mikić, OFS
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo