Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kap22918

Draga sestro, dragi brate,

Gospodin ti dao svoj mir! S radošću te pozivamo na godišnji kapitul Bosanskog bratstva OFS-a Kraljice Katarine koji će se održati 27. i 28. rujna 2019.godine u Visokom. Budući da je ove godine IZBORNI kapitul očekujemo odziv ministara i delegata SVIH mjesnih bratstava.

Prema Generalnim konstitucijama i Statutu OFS-a BiH na kapitul su dužni doći svi članovi Područnog vijeća, ministar svakog mjesnoga bratstva (ili u njegovoj spriječenosti njegov zamjenik), te delegati i duhovni asistent mjesnog bratstva.

Broj delegata mjesnih bratstava određujemo prema broju zavjetovane braće - sva bratstva uz ministra još po jednog delegata. Sarajevo-Bistrik, Rama-Šćit i Rumboci po 2 delegata, a Đakovica i Tolisa 3 delegata.

Obavezno je na kapitul donijeti kraći pismeni izvještaj o radu mjesnoga bratstva u protekloj godini, kojim ćete upoznati kapitul o: broju članova primljenih i sa zavjetima, vijeću mjesnoga bratstva (ako ga imate), susretima, aktivnostima i eventualnim problemima u radu. Voljeli bi čuti vaša iskustva, ideje za poboljšanje rada i života kako u mjesnim bratstvima tako i u Područnom bratstvu.

Participacija za boravak u Visokom iznosi 20KM po osobi. Stoga molimo mjesne ministre i duhovne asistente da obevezno prijave broj učesnika (navesti ime i prezime i službu koju obavlja) i ponesu novac za participaciju. Svi učesnici trebaju ponijeti svoju posteljinu i ručnike!

Napominjemo mjesne ministre da trebaju sa sobom ponijeti i godišnju članarinu -novac za više razine organiziranja (Statutom propisani dio od prikljupljene članarine mjesnog bratstva).

Sve prijave poslati čim prije a najkasnije do 22.rujna 2019. godine e-mailom na adresu marijan_b@yahoo.com , ili na broj telefona 061-172-405 (brat Marijan, područni ministar).

Za sva eventualna pitanja slobodno kontaktirajte brata Marijana, područnog ministra, na gore navedeni e-mail ili broj mobilnog telefona.

U privitku ovog poziva dostavljamo Vam plan rada kapitula.

Radujemo se našem bratskom susretu u Visokom i sve vas srdačno pozdravljamo našim franjevačkim pozdravom

MIR I DOBRO!

Vaši,


fra Davor Petrović, područni asistent OFS-a

Marijan Begić, područni ministar OFS-a

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo