NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Bez ljubavi mogu se sijeći drva, praviti cigle, kovati željezo. Ali bez ljubavi se ne može približiti čovjeku!"

Lav Nikolajevič Tolstoj

Susreti koji obogaćuju

02eb63b81fa235891ab3d4a1aa78baf2 1000x800Moje drago dijete! Znam da voliš ljeto i cvijeće, posebno miris ljiljana i lipa, i da uživaš na dvorištu ili terasi s obitelji i prijateljima piti lipov čaj. Poznam tebe i tvoj život od začetka i majčina krila preko nježnih proljeća, toplog ljeta i zlatne jeseni do snježnih zima i kasnih sutona u modra svitanja buđena zvonicima posavske katedrale koja pozdravljajući Gospu blagoslivljaju Gospodina. Znam kada mi ravnaš putove i kada hodiš bespućima u magli, kada plačeš bez suza i od sreće; zajedno idemo kroz vatru i hodamo po vodi, s tobom radim na poslu i u vrtu, ubirem rajčice i gladiole, ispraćam i dočekujem djecu, učim u školi, nježno brinem za mamu i tatu, zahvaljujem i molim, odmaram i bdijem.

Dobri čovječe! S tobom sam sretan, jer tebe, kao i mene, ispunjava djelotvorna ljubav i želja činiti dobro svima. Osoba si koja živi za susret i od susreta; u tvom se domu svatko osjeća kao kod svoje kuće: opušten u toplini dnevnog boravka, radost ispunjena ljubavlju. Zbog ljubavi i za ljubav, i zbog danih obećanja koja svjedočiš životom, dijeleći umnažaj sa mnom, braćom i sestrama blagoslov susreta na skupštinama, svjedok si i širitelj Božje milosti i franjevačke duhovnosti i karizme. Tvoj odaziv na moj poziv dopušta ti biti što jesi: Isusov i Franjin brat i prijatelj, i moj ljubljeni sin. Dijete moje! Kada ste sabrani u moje ime, s vama sam ja, vaš dobri Otac nebeski, Majka Marija, Isus i Franjo i naša obitelj: u zajednici bratske ljubavi umnažaj darovane talente. Budi sol zemlje i svjetlo svijeta, nositelj radosti i nade. Ne propuštaj blagoslove darivanih prilika i mogućnosti za vjerno življenje Evanđelja koje je Pravilo Franjevačkog reda i Put franjevačke obitelji koji vodi u Očev dom; darivaj svojim susretima trajnu ljepotu franjevačke jednostavnosti. Očima i otvorenim vratima srca gledaj, vidi i udomljuj braću ljude ljubeći ih i služeći im na slavu Božju blagoslivljajući, hvaleći časteći Gospodina.

Trubaduru moj! Živeći u svom staležu i opslužujući Riječ Gospodnju budi radosni svjedok Radosne vijesti da tvoj život i životi svih ljudi idu iz vječnosti u Vječnost, da majka i sestra zemlja bude predvorje raja, a svijet, koji ti je samostan, bude vrata nebeska, i sestrica smrt prijateljica koja brata i prijatelja preko praga boli vodi u beskrajna prostranstva vječne Svjetlosti Božjeg mira. Moja glinena posudo! Oblikujem te darovima Duha Svetoga da se sada i zauvijek gledamo oči u oči, i da u našem pogledu bude duša natopljena Ljubavlju koja ljubi i želi biti ljubljena. Sine moj, kćeri moja! Darivam ti braću i tebe darivam braći da u uzajamnom prihvaćanju i nesebičnom sebedarju nalazite radost služenja i predanosti Očevoj volji. Moja je želja, nada i volja da svjedočite za Božje kraljevstvo izgrađujući s ljudima dobre volje bratskiji i evanđeoskiji svijet, i da obnavljajući svoja krsna obećanja, pomognuti milošću Duha Svetoga, zagovorom Marije, Isusa i Franje, i bratskim zajedništvom, postignete savršenost kršćanske ljubavi. Dijete moje! Brižno čuvaj, razvijaj i njeguj osjećaj pripadnosti meni i zajednici, svojoj i franjevačkoj obitelji, dijeli i umnažaj tugu i veselje, budi vjeran i aktivan sudionik obiteljskih, bratskih i prijateljskih susreta.

Dobri čovječe! Budi hrabar u činjenju dobra. Najljepše i najbolje što možeš učiniti za sebe jest pomagati drugima. Pomoć je darivati osmijeh, lijepu riječ, komad kruha… slušati i čuti srcem srce… biti prijatelj; ljubiti i kada nisi ljubljen; služiti, a ne biti služen; voljeti i biti voljen; biti glasnik istinske radosti koja u molitvama zahvalnosti osjeća, vidi i čuje Božji glas i ponizno se klanja Gospodinu Bogu koji je vjeran u svojim riječima i djelima. Milje moje, baštino moja! Dostojan si moje ljubavi. Molim te, nemoj izigrati moje povjerenje i prezreti moje milosrđe. Ne zaboravi i ne gazi svoja i moja obećanja. Želim s tobom i zbog tebe biti sretan, tugu ionako pišemo u pijesak da na krilima brata vjetra nestane u zagrljaju sestre kiše. I ja, kao i ti, volim sjetve i žetve, planinske vrhunce i izvore, sunce i mjesec, brojim zvijezde i ubirem maslačke, pijem čaj i kavu s tobom i prijateljima, u vazu stavljam svježe cvijeće, posebno volim šetnju ružičnjacima darivajući rožarije Majci.

Franjevko moja! Franjevče moj! Vječni zaljubljeniče u Ljubav! Želim ti, kao Franji i Klari, biti Smisao, Cilj i Ljubav života, i s tobom, kao s njima, svaki dan krenuti ispočetka nastavljajući dalje u djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi, i susretima koji obogaćuju…

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2019
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17