Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Screenshot 20190408 232538 WhatsApp

Na petu korizmenu nedjelju, 7. travnja 2019. godine mladi župe Gračac organizirali su primanje novih članova u Franjevačku mladež – Framu i davanje obećanja na godinu dana ranije primljenih framaša. Na pučkoj misi uz molitvenu potporu župljana, pod geslom ispisanom na oltaru „Ti budi svjetlo mome koraku“ primljeno je jedanaest mladića i djevojaka u Framu Gračac a deset ih je dalo prva obećanja ili produljilo već postojeća.

Misu je predvodio župnik fra Mato Topić uz koncelebraciju duhovnog asistenta Frame fra Miljenka Petričevića. Zbor mladih pod vodstvom Nikoline Vladić obogatio je ovaj misni susret dobro upjevanim programom. Gosti gračačkoj Frami bili su framaši iz Rumboka.

Fra Mato je naglasio da je Frama želja i molitva mladih sadržana u molitvi Isusu „Ti budi svjetlo mome koraku“ i pozvao sve one koji strahuju za budućnost mladih na molitvu na ovu nakanu i želju mladih framaša. Spomenuo je nekoliko događaja po kojima je prepoznatljiva Frama Gračac: drugo mjesto u nogometu na sportskom susretu Frame u Visokom; sudjelovanju u Franjevačkom hodu; pobjedničkom logu za Drugi nacionalni susret Frame u BiH, Sudjelovanje u programu 72 sata bez kompromisa; Čišćenju okoliša na dan ekologije uz poruku „više cvijeća manje smeća“ i drugim sudjelovanjima u programima Frame. Posebno je naglasio uspješno sudjelovanje u predstavama koje mladi izvode u župnoj dvorani na Gračacu a ne bi se postidjeli takve predstave izvesti i u bilo kojem gradu naše domovine.

Screenshot 20190408 232703 WhatsApp

Poslije mise obećanici su uz predvođenje delegata Marije Franjić iz Frame Rumobci izabrali novo vijeće Frame Gračac: Za predsjednicu Valentinu Šimunović, podpredsjednicu Ivanu Pavlović, tajnika Franu Zadru, voditelja formacije Matea Pavlovića, rizničara Antonia Radića i pridruženog člana Maroja Vladića.

Framaši su nakon liturgijskog slavlja uz vatru i roštilj, uz ćevape i kolače, nastavili mladenačko druženje franjevačke mladeži.

Frama Gračac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo