Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom11319

U petak, 8. ožujka 2019. U 17: 00 sati započeli smo pobožnost Križnog puta uz večernju svetu misu.

Križni put pod naslovom Milosrdni Isus preuzet iz Liturgije 2 (Radni listovi za drugo godište ministrantske skupine) animirali su ministranti. Četrnaest postaja naizmjenično su čitali sami ministranti približavajući nam milosrdno lice Isusovo na Križnome putu od sramotne osude do Isusova izmučenoga tijela koje je završilo u grobu, ali tamo nije ostalo.

Kao što smo rekli na temelju molitvenog predloška, ministranti su imali zadatak dovršiti molitvu križnog puta. Nakon što smo na zadnjem susretu poslušali napisane osobne molitve i popravili pogreške napisane molitve zajednički smo molili u pobožnosti križnog puta u zajedničkoj pobožnosti s našim župljanima.
Možemo s pravom reći da su se ministranti potrudili i napisali svatko na svoj način svoju osobnu molitvu koja je došla iz čistoga dječjega srca.   

Službu riječi i molitvu vjernika animirali su naši framaši. Križni put i misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar. Osim onih ministranata koji su čitali postaje križnog puta pobožnost i misno slavlje uzveličali su i ostali ministranti i ostala školska djeca prateći Milosrdnog Isusa od postaje do postaje. A lijepo pjevanje za vrijeme križnog puta i misnog slavlja animirao je župni zbor sv. Ane.

Potaknimo jedni druge da u korizmenom vremenu sudjelujete u pobožnostima križnog puta u svojoj župi. Neka nas nasljedovanje raspetoga Krista nadahnjuje u izgradnji bratstva sa svim ljudima i djelatnom življenju vjere. Razvijate stav kršćanske solidarnosti i sućuti za bližnje.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo