Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

gl11219
Neporočna Djevice, evo nas ponizno i pobožno sakupljenih pred Tvojim oltarom, kao Bernardica na podnožju blagoslovljene Špilje, gdje si se Ti udostojala vidljivo prikazati, da navijestiš sinovima Tvojim pokoru i oproštenje.


Mi smo sretni što možemo trpjeti da zadovoljimo za grijehe naše i naših bližnjih. Tako je isti bolesnik, za kojeg se mi molimo, pripravan piti gorki kalež pokore, ali uza sve to ne očajava o oproštenju. Mi se ufamo da će dragi Isus po tvojem zagovoru sačuvati u njemu zdravlje duhovno i dati mu također zdravlje tjelesno. Gospa Lurdska O, Marijo! Sigurno je da u nebu možeš koliko hoćeš! Tko, dakle, da nam bude moćnijim zagovornikom pred Bogom ako li ne Ti? Ti si Ona, koja si postala svima sve i koja svima dijeliš u obilju milosti i to tim više što ih oni više trebaju i što imaju manje nade u ljudsku pomoć. Ne možemo ni pojmiti da Ti nećeš uslišati uzdisaja bolesnikovih, koji se k Tebi utječe, te molba i zavjeta njegove mile rodbine i srdačnih mu prijatelja; molitava Tvojih svećenika i svih ostalih pobožnih osoba, koje mole i nadaju se, jer dobro znaju koliko je Tebi milo kad možeš utješiti one koji uzdišu u ovoj suznoj dolini.
Premilostiva Djevice, ne ostavi bez nagrade ufanja, kojim se k Tvom materinskom milosrđu utječe naš dragi bolesnik (navede se ime). Povrati ga čila ljubavi njegove mile rodbine i učini da se možemo što prije vratiti k ovome oltaru da Ti se zahvalimo na udijeljenoj nam milosti. Amen.

Preuzeto s www.medjugorje-info.com

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo