Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

hod18718
„Neumorni zbog milosrđa Božjeg“
26. srpnja – 5. kolovoza 2018.



Dragi framaši i duhovni asistenti!
Šaljemo vam važne napomene za Franjevački hod, stoga vas molimo da ih kopirate i odmah dostavite do svakog hodočasnika vašega bratstva!

1.    Participaciju za Hod treba uplatiti najkasnije do 20. srpnja na službeni račun Frame (Transakcijski račun: UniCredit Bank 3386902222623098) ili dostaviti fra Domagoju Šimiću, područnom duhovnom asistentu.
2.    Hodočasnici u Asiz moraju imati novu biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine, putovnicu ili osobnu iskaznicu Republike Hrvatske. Mladi kroz Bosnu trebaju imati osobnu kartu ili neki drugi važeći dokumet.
3.    Ovogodišnji Franjevački hod započinje u četvrtak, 26. srpnja 2018. u Gučoj Gori. Okupljanje sudionika hoda je u župi Guča Gora, najkasnije do 16h, kada će se prvo smjestiti. Poslije slijedi večernji program: Misa u 18h, večera u 19h, upoznavanje i vesela večer.
4.    Hod će ove godine ići od Guče Gore preko Novog Travnika, Bugojna i Uskoplja, a završava u Rami. Polazak u Asiz je iz Rame, 1. kolovoza u jutarnjim satima, a povratak kući 5. kolovoza.
5.    Svi maloljetni putnici u Asiz  moraju imati punomoć – suglasnost roditelja da njihovo dijete može putovati u Asiz s fra Domagojem Šimićem (punomoć na ime: Domagoj Šimić, putovnica br.  HRV 093339053, JMB 2605986110018). Potvrda treba biti izdata od za to nadležne institucije.

Na hod je potrebno ponijeti:
6.    Novi zavjet i krunicu
7.    Vreću za spavanje s podmetačem koji zamjenjuje madrac
8.    Udobnu obuću koju ste već nosali (razgaženu, a ne novu koja može stvarati žuljeve), po mogućnosti sportske patike s debelim đonom
9.    Papuče
10.    Kupaće kostime (zbog tuširanja u kupaonicama s više tuševa)
11.    Pribor za osobnu higijenu s kremom za sunčanje i sprejem protiv komaraca
12.    Dovoljan broj presvlaka i majica (odjeća koja se svojim ukusom i prikladnom formom uklapa u poruku Franjevačkog  hoda)
13.    Potrebne lijekove
14.    Mali ruksak za cjelodnevno pješačenje
15.    Gitaru ili neki drugi jednostavni instrument koji svirate kako bismo animirali svete mise, klanjanja i večernja druženja
16.    Mali kišobran ili kabanicu
17.    Franjevački duh i radost :)
Napomene: Nemojte se pretrpavati stvarima i prevelikim koferima, a ukoliko netko ima neku ozbiljnu bolest, alergiju i slično javiti odgovornima za put.
Za sva druga pitanja slobodni ste nazvati vođu puta fra Domagoja Šimića (066/959-399) ili Tinu Tolić (063/971-070).
Radosno iščekujući ovaj Hod, pozdravljamo vas našim franjevačkim pozdravom:

MIR I DOBRO!


Područna središnjica Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo