Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Iv9618
Uspjeti znači postići nešto, boriti se za ono što želiš, biti uporan u svome cilju.

Mi biramo. Biramo svoj put, svoj cilj, svoje želje i snove. Mi smo krojači naše sudbine. I na kraju se sve svede na pojedinca. Samo čovjek ima potpunu moć i slobodu da donosi odluke koje će utjecati na njegov privatni i poslovni život. Ti si bogat čovjek. Čovjek koji ima mogućnost da sluša i govori, razmišlja i djeluje. Potpuno slobodan ! Na tebi je kako ćeš iskoristiti bogatstvo djelovanja i donošenja bitnih odluka. Misli samo na jedno. Misli na dobro. Dobro bližnjega i sebe samoga. Za sreću doista ne treba puno.

Za osmijeh tvoj, i osmijeh moj potrebne su male stvari. Potpuno predanje. Sve što voliš, sve što želiš i sve što radiš, radi s puno ljubavi, strasti i predanja. Budi danas nečiji osmijeh. Budi svijetlo koje će obasjati svu tamu na putu tvoga bližnjega. Bori se za bolje i teži k tome no, nikad ne zaboravi biti malen! Malen u duši, malen u srcu. Mali čovjek je sretan čovjek. On se neprestano raduje malim stvarima. Pronađi i ti malene stvari u svome životu. Kako bi pronašao traženo moraš započeti od sebe. Najprije moraš naučiti cijeniti sebe, svoje vrijeme i darove koje posjeduješ. Jer, ti si poseban!

Sve što te čini drugačijim, samim time te čini i posebnim. To znači da je svatko poseban, jednako vrijedan. Sa svojim manama i vrlinama koje ga ističu. Kada naučiš cijeniti sebe nauči cijeniti bližnjega kao sebe samoga. Budi vjeran i pravedan. Budi upravo ono što želiš da budu drugi. Daruj drugome svoje vrijeme i pažnju, onu pažnju koju želiš zadobiti. Dijeli savjete koje želiš primiti. Širi ljubav koju želiš osjetiti. Budi malen u svojim očima, u očima drugih tada ćeš biti velik!

Mir i dobro!
Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo