Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Slijedis li Isus 18218
Razmišljam, postavljam si mnoga pitanja, a jedno od njih želim postaviti i tebi.

Upravo sada, odgovori sebi iskreno, ja ne moram čuti, ja ne moram znati. Kakav si ti vjernik? Vjernik na papiru? Vjernik na djelu? Smatraš li sebe vjernikom i kršćaninom i pokazuješ li to drugima? Bojiš li se živjeti svoju vjeru u Kristu, tvome Spasitelju? Ne žuri s odgovorom, preispitaj sebe, svoju savjest i život koji vodiš. Koliko se uzdaš u Boga, koliko polažeš svoje nade u Njega? Vjeruješ li ti u snagu koju On posjeduje? Moć koja je iznad svega, moć koja djeluje u tebi, u meni, u nama, svakoga trenutka. On je tu, On je sjena koja prati tvoje stope i čuva te. On je ono "Ne boj se, jer ja sam s tobom" što ti ne čuješ, On je čudo koje doživljavaš svaki dan onda kada se njemu najmanje nadaš.

Ti si Njegova slika i prilika, ti si onaj koji ga slijedi. Ti si poslanik. Ti si izabran. Velik si u Njegovim očima kada si najniži u očima ljudi koji te okružuju. A ti? Kažeš li mu ikada hvala? Hvala za sve što radiš za mene, svaki dan u bilo koje vrijeme. Hvala ti što si me stvorio, hvala ti na darovima koje si mi dao i koje mi daješ. Znaš li da mu trebaš zahvaljivati čak i za "mane" koje posjeduješ, jer te upravo one dijele od drugih, one te čine posebnim i drugačijim. Isus želi da znaš da nedostatci na tebi nisu ono na što trebaš da gledaš kao gubitak, nego kao dobitak. Isus ti želi reći da si poseban, a kažem ti sada i ja, poseban si čovjek sa svojim manama i vrlinama koje te izdvajaju, podižu u Njegovim očima. Zato ti sada želim reći, prepoznaj ga već danas i počni ga cijeniti, cijeniti ono što svakodnevno radi za tebe. Netko upravlja sa svime i brine za tvoj život, to vjerujem da znaš, a to može samo netko tko je iznad svih nas, Isus Krist.

Osjeti Njegovu blizinu i prepusti se, dopusti da te On vodi na putu kojem hodiš. Prestani, prestani biti pasivni promatrač, prestani skrivati svoju vjeru i svoga Boga, Boga koji živi u tebi, Boga koji je tvoj prijatelj i želi biti dio tvoga života, tvojih misli, tvojih djela, tvoga osmijeha. On koji je tvoj Spasitelj i Otkupitelj ne zaslužuje ostati u sjeni skrivajući se, želi živjeti u tebi i s tobom, želi pričati s tobom, smijati se i plakati, želi biti tvoj najvjerniji prijatelj, tvoj anđeo čuvar, dopusti mu to.
Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo