Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bozic jaslice 251218

Dragi trećoredci, dragi framaši, draga braćo i sestre,


danas slavimo blagdan Kristova rođenja, dan spasenja, pomirenja, radosti i milosrđa. Dan kad je Bog u svojoj svemoći odlučio postati jedan od nas, odlučio se poniziti i postati jednak nama, u svemu, osim u grijehu. Odlučio se utjeloviti u malom djetetu Isusu.
Pogledajmo samo kako je bio malen, kako je sve okolo bilo veće od Njega samog, a u biti on jedini Velik, jedini Bog koji svojom veličinom i svemir nadvisuje. On se nije bojao ponora malenosti. Nije se bojao onoga što će o Njemu misliti, što će misliti o Bogu koji voli biti manji od svih drugih.
Mi ljudi sanjamo da budemo veliki, veći nego što jesmo i veći od samih sebe, veći od drugih. A On sanja i želi da budemo dobri, bolji nego što jesmo i uvijek bolji i bolji. Želi da budemo slični Njemu koji je Dobro, samo Dobro, najviše Dobro. Posebno to želi od nas, suputnika sv. Franje i sv. Klare, od nas kojima je više dano i od kojih će se više iskati. Neka radost Božića osvijetli naša srca da se neprestano zalažemo za dobro i da neumorno činimo dobra djela!
S tim mislima i željama od srca Vam želimo čestit Božić i sretnu i blagoslovljenu Novu godinu!


Tina Tolić, područna predsjednica Frame BS
Marijan Begić, područni ministar OFS-a BS
Fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a BS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo